Pizza

Mycket dålig tajming att åka till Togo. Är mer social än vad jag brukar vara. Känner ett stort behov av att umgås med vänner, spegla mig i andra, diskutera, prata, ha trevligt, gå på fest, ha viktiga, lätta och intressanta samtal. Det är svårare i Togo. En fördel med att åka iväg är att man verkligen får umgås med familjen. Men det betyder ju att man bryter (eller pausar) en massa andra kontakter också…

Vill ha mycket lätta, trevliga och vuxensamtal. Vill dela Togo med alla er där hemma. Så på sätt och vis är det väl det jag gör just nu… fast inte IRL.

  
Vi dansade med Julien och Agbo i går. Pratade om att ordna två dans- och trumveckor i påsk. Sedan duschade vi alla barn, satte på dem fina kläder och åkte till Lomé för att fira att de gått sin första vecka i togolesisk skola med ett restaurangbesök. Först hann vi med att köpa lite kakel till toan och duschen. Vi skulle ha något billigt och vid stängningsdags fanns det 4 kvm rosa och 6 kvm vitt så så fick det bli. Sen fanns det också en trevlig ung kille med en thévagn. Jag och barnen handlade thé  och choklad för 15kr (det blev 10 koppar i slutändan). Det blev en mysig stund att sitta i solnedgången på gatstenen i stängningsdax på byggmarknaden och konversera lite på éwé och dricka skummat thé med sötmjölk. Sedan restaurang Balkan och pizza som barnen sett fram emot. Ingen av dem tyckte att pizzan var särskilt god men det uppvägdes av glass efteråt. Och de vuxna gillade pizzan och fick en flaska gott vin och en kaffe så alla var rätt så nöjda. Sedan hängde vi med Tontonvi hemma hos Eric (Eric är i Abidjan och när vi kom var han i tyskland så vi har inte hunnit träffa honom ännu). Vi såg damernas fotbollskval - matchen mellan irland och ghana. Tage sa att han hejade på Yovosarna (vitingarna på éwé). Pratade med Tonton om att starta ett sophämtningsföretag i Aného och diskuterade olika organisationsformer. Tata hade lagat spagetti åt oss och Myra tyckte det var härligt med rena sängar sa hon flera gånger och hoppade frenetiskt i dem. Vad fort barnen ändrar perspektiv.

 Ihållande regn i Lomé. Sitter på Erics terass och väntar på lite uppehåll för att åka till byggmarknaden.

Har en massa ekonomiska dealer att ta ställning till. Om vi ska investera i Ac i huset, om vi ska köpa en moppe till Julien som han betalar av på under tiden vi är här. Om vi ska starta ett sopsorteringsföretag och om vi ska investera i fast internet i huset. Svåra beslut. Pengar är… tråkigt.


Kommentarer
Postat av: Elisabet Eknor

Roligt att du skriver så vi får veta hur ni har det.

Har just varit ute o tagit stora promenadrundan i det härliga höstvädret.Löven har börjat ändra färg nu men jag har inte sett till någon frost ännu.

Kram o kärlek till er alla.

2010-09-18 @ 18:46:36
Postat av: Elisabet Eknor

KRAM KRAM på er!

2010-09-26 @ 22:04:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0