Om mammor och pappor och bläckfiskar.

Måndag
Nu är det bara 10 dagar kvar till den första riktiga lönen på ett helt år. Det ska faktiskt bli härligt! Några dagar ska jag känna mig rik innan vi börjar spara för att återbetala det vi lånat under Togotiden. Nu 740kr på kontot som jag ska sätta sprätt på fram till lön. För 740kr behöver jag köpa:

1)    Mjölk, Ägg, gurka och rågmjöl.

3)    Bensin

4)    Karlssons klister

5)    Ny saftställning

6)    Skrivbordsunderlägg med Real Madrid

7)    Inte dammsugarpåsar för man kan faktiskt ta ur dem och tömma dem på lite innehåll…

Det borde räcka med råge.



Tisdag
Tänker på de som har hund. Promenad för att valla hunden varje dag efter jobbet. William vallar barnen på fotbollsplanen och jag vallar dammsugaren. Okej, jag vet vad du tänker. ”Inte särskilt jämställt va!”. Men vi är inte heller särskilt jämställda. William tar hand om bilarna. Han kör motorsågen. Han bär alla skittunga grejer, sköter ekonomin, lagar pannacotta och bakar pizzabröden. Han har tagit ut mest föräldraledighet. Han jobbar mindre än jag. Han står för hälften av all matlagning och all disk. Han tar hand om alla snuskiga avlopp och komposter. Han är mest uppe på natten när barnen är vakna. Han skjutsar nästan alltid barnen till kompisar, bäddar alltid sängen och städar toaletterna. Jag sköter tvätten och handlar ibland. Jobbar på kontor. Det är tufft att vara fyrbarnsmamma.

Den här veckan har jag hört tre intressanta saker på P1.

1)    De mindre bläckfiskhanarna har snabbare spermier så även om de får para sig med honoprna efter att de större hannarna ”tagit för sig” så är det ofta de som får föra sina gener vidare.

2)    Man har hittat en helt ny svampklass. Under jorden. (Bosses Svampkurs här)

3)    Sverige köper en massa sopor från Italien för att elda upp till fjärrvärmenäten (Kanske en tanke att föra in i plastprojektet. I Togo behöver de ju inte någon fjärrvärme.)

I övrigt har de bara pratat ekonomi på P1. Och de ekonominyheterna kan man vara utan just nu. Så länge de inte rör mina 740kr.

 

Onsdag
Det är första skoldagen. Första dagisdagen. Vi sitter vid frukostbordet i lugn och ro. Faktiskt. Tage tittar längtansfullt ut genom fönstret. -Tänk om man snorar så hårt att fönsterrutan spricker och tjofs så far snoret ut genom fönstret ut till äppelträdet och hämtar in äpplen åt en. –Coolt, säger Algot. –Coolt, säger Ture och ler. -Vissa önskningar förlorar sin charm när man blir vuxen och tappar fantasi, säger jag. –Det tror jag inte på, säger Myra.

Första skoldagen innebär att man som mamma måste ha koll på allt. Papporna får gärna fortfarande vara disträa och utan hjärna. Mest av allt måste man ha koll på att barnens kalsonger är märkta med namn, att gummistövlarna inte är trasiga och att regnkläderna inte är två storlekar för små. Och inför bytardagarna måste man även ha koll på vilka barn som saknar vad. I år har jag stenkoll på allt utom vantar. Dessutom har jag kokat nyttig svartvinbärssaft till alla barnen i dag. I morgon ska jag sticka dem nya sockor och mala nyponmjöl... ;)


Kommentarer
Postat av: William

Det här var trevlig läsning. Den blev jag glad av:)

2011-08-18 @ 13:00:37
URL: http://enannankust.blogg.se/
Postat av: Fraggelmorsan

Vilken smart lista! Fast innebär den att er dotter endast har en gummistövel? Hoppas inte det :)

2011-08-19 @ 00:21:08
URL: http://fraggelmorsan.blogspot.com
Postat av: Bettan Eknor

Det finns fler påsar med utsorterade kläder här o komma o fynda i!=).

2011-08-20 @ 10:53:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0