upplopp



Gilbert ringde innan vi skulle åka i morse och sa att det var upplopp i Lomé och att vi borde stanna hemma. De kastade sten mot poliserna och tågade mot l’assamblé national sa han. Men vi såg inte till något upplopp. Vi såg Harry Potter på franska, en grammatikbok på éwé och chokladpudding på supermarket. Sedan lämnade vi av alla trummor hos Julien och hälsade på hans mamma. Vi hann med att köpa afrikansk marmor och friterad njam och mango på vägen och ändå vara hemma innan Algot och Myra kom från dagis. Ture och Tage är lediga från Togolesiska skolan i dag och i morgon. De ska förbereda sig för mitterminsproven som är på måndag. Men egentligen tror jag att det är lärarna som måste förbereda sig. Tage har i alla fall skrivit en lång saga i dag i bilen med tillhörande frågor. På franska. Algot hade bjudit in Solange (dagisfröken) på kvällsmat här. Vi har ätit hamburgare men Marie får nog träna lite mer på hamburgerbröd. Solange är förundrad över att en katt kan bli åtta år som Doris. Till slut kommer hon på varför katter kan bli så gamla hos oss, Ah! Vous ne les mangez pas! Nej vi äter ju inte upp dem. Algot och Myra älskar sin dagisfröken.

Nu i kväll kommer besked per mail;  Vi får pengar till en förstudie kring att starta ett plastprojekt i Togo. Ansökan skrevs förra vintern men då hade forum syd inga pengar kvar… Men nu! Studiefrämjandet ska tillsammans med naturskyddsföreningen och ”Amis de le nature” och ”Afrique secours” se om vi kan starta upp kollektiv kring plaståtervinning i Togo med folkbildning som metod. Så snart bär det av på en del studiebesök. Spännande. Och som inte det skulle räcka så fick jag VG på min första uppsats om meningen med livet. Det måste väl betyda att jag är meningen med livet på spåret…


Kommentarer
Postat av: Ammi

Grattis till både det ena o det andra, jag tror att det är få som har så mycket mening med livet som du, det gäller bara att veta om det.

2011-03-18 @ 18:39:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0