We call it kladdkaka...

Helt plötsligt känns det busenkelt att svänga en god vegetarisk lasagne. Om man jämför med chokladtillverkningen.

Dag två på bean to bar- kursen. Kursdeltagarna är ett gäng trevliga pralinörer och småföretagare inom chokladbranchen. Och så sannolikheten till trots två svarta får i gänget som heter jenny, har fyra barn och aldrig har arbetat med choklad. Vi provar Nats hemmabygge "the winnower" som är tillverkad av en dammsugare, en Ikea-låda, massa avloppsrör och en papperstratt. Skitsmart! Chokladen av de bittra kongolesiska bönorna börjar smaka bra men ska gå ett dygn till. Vi mal bönor från dominikanska republiken och går igenom historia, teknisk utrustning och ett dussin blommor att tillsätta, stimuliplantor i Amerika, kakaon sammansättning, smakar chokladdrycker med och utan cyanid och fikar. "We call it kladdkaka with hjortron".

Efter en hel kakaodag inne behöver jag luft och rörelse. Pannlampa, reflexväst, fingervantar, mössa och min kompis runkeeper. Det är lite halt men magiskt vacker frost och djup tillfredsställelse i att få röra på kroppen.

Lasagnen är färdig och sen väntar ett kreativt möte med trevliga människor från bygden här hemma i köket. Kanske borde man svänga ihop en chokladkaka till dem...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0