Vad är oddsen

Alltså hör här:
Alla barnen sitter tysta vid bordet. De lyssnar på en barnskiva och målar med vattenfärg och skriver brev. Maurice och Julien har tagit med sig soporna och gått ut på en promenad i solskenet. Själv står jag vid bänken och gör choklad, bakar bröd och kokar fisksoppa.

Jag skojar inte. Det här var verklighet klockan 17.30 hemma hos oss. Hur förvånad blir man inte av att barnen sitter tysta bara eller att Togoleserna går ut frivilligt och tar med sig soporna dessutom. Och att allt detta ska hända samtidigt... Oddsen måste vara mindre än fjorton rätt på tipset eller att Afrika går med i EU.

Klappa takten ala bagarbarn sjunger de på skivan. Myra och Algot jagar varandra med vattenfärgspenslarna runt i hela rummet. Julien och Maurice har glömt soporna på trappen så det virvlar sopor över hela gården och mitt i det vinkar Julien glatt, han vinglar omkring på styltorna där ute. Myra och Algot kommer utspringande i bara strumplästen. På övervåningen ringer det förgäves på den fasta telefonen. Själv torkar jag upp choklad i hela köket och tar ut en plåt bränt bröd ur ugnen. Så där ja ;)


Kommentarer
Postat av: Elisabet Eknor

Jag skulle bra gärna vilja smaka lite av den där chokladen.....

2012-03-07 @ 22:15:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0