BRÖSTORP BY NIGHT

image78


  

Det var ännu finare i verkligheten!

Bilder från RÅSSÖRESAN

 Vi metade. Vi fick en krabba, en eremitkräfta och en räka!

 Algot hämtar ved i Williams skor!

 Tage testa kalsongerna som mössa!

 Guldlock blåser bubblor

 På vägen hem hälsade vi på nya tremänningen!

Doris was here

image68

I onsdags gjorde Ture dreads, eller början till dreads på afrosalong i Örebro. Nu måste vi rulla och rulla några veckor. Doris har varit här och latjat i lördags. Killarna och hon hade en jätteskön kväll i underbart väder. I går regnade det och vi tog med barnen på en shoppingtur till Örebro. I dag har Ture varit på dagisavslutning för storbarnen, 4 barn och 4 fröknar. Jag har skottat jord i trädgårdslandet och William har rivit bort isolering och annan gammal skit från decenier tillbaks. Fortfarande trött på renoveringen, just nu inte så mycket på att bo mitt i det som att det finns hur mycket jobb som helst och hur mycket vi än gör så är det aldrig tillräckligt. I midsommar ska vi ha dop i Luleå.

     

Tålamod

Vilket vansinnigt tålamod som går åt...
för att gräva upp skottkärra efter skottkärra med jord och rensa den från rötter och fylla et trädgårdsland på flera hundra liter.
för att lägga en hel gång med plattor under en hel sommar och sedan två år efter köra sönder den och börja fundera på hur man ska lägga den igen.
för att lyssna på en sexåringsprat om Pokemon och hans "tonårstrots".
för att leka sjörövare dag efter dag efter dag med en treåring.
för att vara glad och omhändertagande i tvååriga Algots enorma temperament.
för att försöka förstå sina arbetsgivare.
för att tvätta två maskiner tvätt om dagen, köra några diskmaskiner, laga mat, plocka undan leksaker och längta efter att bara slappa framför Tv:n
för att bära och amma fyra barn inom loppet av sex år och bära dessa bebisar runt runt runt
för att inte skrika högt när folk säger att du är ju som gjord för att få barn.
för att varje kväll vid elvatiden efter läggning och undanröjning gå ner och riva, renovera och måla istället för att ha en mysstund tillsammans.
för att amma
för att inte skrika ibland när folk verkar tycka att man inte får något gjort eller antyder att man borde gjort mer.
För det mesta har jag TÅLAMOD!
Men ibland, som ikväll, tryter det lite!
Jag har varit med Ture och gjort dreads i dag och arbetat lite för Lena.
Övningar i tålamod.

Dagen efter

image51

I går var det en sen kväll framför tv:n. Det var första gången på fyra månader vi såg på vuxen-tv. Mormor var här och Ture och hon hade mys och röstade fram vilka det gillade i melodifestivalen. I morse låg jag och W och drog oss länge. Ture satte på Tv:n och Tage var ute i köket och öppnade två lokaflaskor. Sedan festade Algot , Ture och Tage på popcorn och salta pinnar från i går och såg barnprogram till halv tio. Jag gjorde pannkaksfrunch och det var på det hela taget en ganska skön morgon. Sedan kom renoveringen igång och allt liv och rörelse med den. Mitt i allt fick Tage flyga en sväng med morfar till lövnäset och fiska och äta chips. Lycka!!!

RENOVERINGSSTATUS II

image47
Algot gillar att köra lastmaskin!

9 maj
Stora huset:
Inget golv på nedervåningen ännu. I går drogs elen i den upprina trossbotten. Allt är uppkottlat och klart. Rosa toaletten är snart helt riven. Inte mycket kvar på nedervåningen nu annat än damm. Nu börjar uppbyggnaden.

Lekstugan:
Inget har hänt på ett tag. Fortfarande en vägg med panel och nya överliggare på verandan.

Trädgården:
Hela stenpartiet och halva stengången och gräsmattan uppriven. Alla stenar bortforslade. Mycket jord och ogräs borta. Trädgårdslandet påbörjat. Humlen så gott som förintad!

Summan av kardemumman:
Forfarande mest kaos!

   

29 maj
Golvet är lagt i hela stora rummet. Garderober och soffa på plats i hallen. Nästan allt utrivet ur det som ska bli dusch och sovrum. Trädgårdslandet snudd på igenfyllt. Lekstugan = 0

Rosa elefanter

image43
Den här toaletten åker nu.
Den är fantastiskt fin med rosa, elefanter och apor.
På något sätt ska vi försöka bevara tapeten, kanske i ram?
Barnen är på dagis och jag ska greja lite hemma medan Myra och William är på föräldragrupp och pratar amning.
Sedan ska jag pch Myra iväg och träna på Nora KK.
Jag ska börja jobba 50% till hösten. Det känns bra. Jag känner mig ganska mycket mat och städmaskin nu hemma. Det är svårt att vara en rolig förälder och hitta på saker med barnen när alla är hemma och Myra är bara två månader och behöver ammas hela tiden. Jag längtar efter att alla barn ska vara över tre år!
   

BÄLTROS

image41

Algot har fått bältros. Varför inte? Han bröt ju benet när han var tio månader och ser ut som och är envis som en liten gubbe! Han har envisats med att försöka få ner ett vitt sudd i diskmedelsfacket nu i kväll. Det såg väl ut som en disktablett. Nu är klockan tolv mitt i natten och Ture och Algot har somnat efter en sen kvällsmacka. Tage somnade halv sju. Bara Myra kvar...

MAJBLOMMOR PÅ BRÖSTORP

image25


Nu är det maj.
Våra tulpaner är på ingång som ni ser...
Bilder från en hemmadag med växlande molnighet och allt mellan 1 och 6 barn i huset
(+ mamma, pappa, farfar,syster och mormor)

RSS 2.0