Det finns en känsla...

Det finns en känsla som jag ofta har på hösten och nu mer än någonsin. Allt är ruggigt och kulet och kallt och när jag vaknar på morgonen så finns det ingnting i hela världen som jag skulle vilja hellre än att sova. Somna om. Krypa ner under täcket. Sluta ögonen. Somna om. Inte amma. Det finns en sak som är tokigt i konstruktionen av oss kvinnor och det är att mjölken rinner till i bägge brösten när man med en bebis ändå bara kan amma på ett bröst i taget.


Jag har svårt att se allt det fina jag har när jag är ständigt trött. Den tär på oss - tröttheten -
I dag när jag kom hem från Rytmiken var jag trött och trött och även trött. Jag såg ett hus med byggstrålkastare i. Omysigt. Plastbilar och grejer kvarglömda ute och rosenbuskar osm hänger långt in över grusgången och sand och löv i hela hallen. När jag sedan ätit (När man kommer hem trött och hungrig och det står färdig mat på bordet förstår man varför männen inte ger upp sin position som de som kommer hem till dukat bord så lätt!) och blivit överbjuden att hämta rester från Bettan (grannen) att ha som lunchlåda och gick hem därifrån så såg jag samma hus som trollskt, vackert, snart nyrustat och när jag gick upp för trappen hörde jag musik innifrån. I köket snurrade en stämningsfull discolampa och Tage låg som sötaste ungen i världen i barnsängen i köket och sov.

Vad samma sak kan uppfattas olika!

Mer exempel: William har spräckt en ny ketchupflaska så han hällde över den i en liten hink med lock och man får ta med sked. Följd: Både Algot och ture har slutat äta ketchup! Men inte Tage! Tage är helt otrolig i sitt ätande och sprättande och fara fram och tillbaks och vara intensiv och hitta på saker HELA TIDEN! Var får han energin ifrån?

I söndags gick vår frys sönder. Allt hade tinat. Hela eftermiddagen och kvällen och natten blev matlagningskaos. Man låter bara inte 20 kg älgfärs gå till spillo. Vi gjorde biffar och hamburgare, fyra köttfärslimpor, tacofärs, köttgryta, tjälknul, filemedaljonger, rådjurslår och mycket mer. Tage kokade jorgubbssylt på 3 kg jordgubbar och algot blandade den med kaffesump! Anders, Williams pappa satt mitt i alltihop och tittadepå. Barnen for omkring. Sen kom mamma och hjälpte till. John kom och skule ha gitarrkurs på em. Både Ture och Tage spelade gitarr för brinnande livet. Ture har vägrat när vi försökte få med honom på lektioner, men nu har John lyckats fräls honom och han har tränat sedan dess.
Godnatt!!

ORKAR INTE SKRIVA

Näe, jag orkar inte blogga i natt... sömnen tryter... "we are stretched".Att skriva om i morgon:
Ketchup i burk
Söndagens älgar, sylt och gitarrlektioner
Pokemon
Vill bara sova
Amning
Duschen klar
Taket -Tapeter -Julklappar
Jogga
Rytmik

Rosa!

En vacker höstdag.
Barnen var trötta och föräldrarna också (Myra sover inte på nätterna)
Solen var underbar och jag och Ture spelade lite fotboll i löven.


Ture, lill-Gunhild, Jenny o Algot

Här är vår rosa dusch som håller på att ta form:

Renoveringsstatus V

Köket börjar närma sig K L A R T.
Alltså, det är inte klart men det börjar närma sig.
Kaklingen snart klar.
Skivorna brevid spisen är i princip klara också; ek och svart sten, de ska bara oljas in nu.
Några knoppar kvar sedan ska väl vitvarorna dit bara...Ärtgrönt, gräsgrönt, mossgrönt, spygrönt, vårgrönt, skogsgrönt, bladgrönt...

I morgon, torsdag kommer jag att hämta den livmoderrosa mosaiken i Örebro. Det ska bli så spännande att se hur det blir. William har inte sett den ens. Jag får väl lägga ut bilder på den i morgon kväll...
Vi håller på att rensa ut varenda skrymsle här uppe och ska snart börja riva väggar igen.

Låt oss ha tålamod att i några veckor till stå ut med att ALLT är dammigt och smutsigt och rörigt.

Nu är det mycket som är färdigt att måla, spackla och tapetsera för oss. Så har du vägarna förbi med en spackel eller en idé så är du välkommen!

My little pony som stjärntecken

Barntv på morgonen
En jämnställdhetsdiskussion i bygdegården
En stunds röja
Torka skåp
Göra vattenballonger
En promenad med mamma
En hungrig middag
Ett regn
En tanke på måndagsmorgonen

Vill köpa en restaurangdiskmaskin Elektrolux WT-30E. Diskar på två minuter. SÅdant räddar förhållanden. Ture tog det trots allt bra när vi berättade att nu är det ingen tv på några dagar snart eftersom vi ska göra om de rummen. Algot har en bok om Karlsson på taket brevid pottan, han går nu gärna på pottan

Ture: Jag är fisk, pappa är jungfru och Tage är lejon, vad är du Alva?
Alva: Jag är "My little pony".


Tage: Nu far vi iväg och Algot följer med på faren.


Tage håller redan på och inreder i sitt rum fast vi bara har börjat röja ur allt som finn där nu för att sedan slå ut väggar, sätta upp nya, måla golvet, tapetsera med mera. Tage har en madrass i ett hörn och nu i natt sover de där, världens gulligaste ungar! Under en lila stjärnhimmel! (bilden).

Snart har vi ärtgrönt kakel i köket! Härligt!!! Det är min pappa och min händige sambo som kaklar!
Nu vaknar Myra! Slutbloggat.

Mer böcker på sängbordet


Här kommer en uppdaterad lista över de böcker jag läst sedan fjärde barnet kom (iaf nästan uppdaterad):

JAKboken - om räntefri ekonomi och ekonomisk frigörelse

Tro och vetande II

Flow

Den vilda jakten på lillebror av Anneli och Elisabeth Megner
En fantastiskt vacker bok för barn. En dröm för alla som tänker på vad de ger sina barn i jämnställdshetstänk!

Arbeta med beröring av Siv Ardeby

Fågelbovägen 32
av Sara Kadefors
Sträckläsning. Det är fantastiskt fångat hur de dåliga sidorna i en människas karaktär bryter igenom mot ens vilja. Jag ryser och tänker att bara jag inte är så där eller blir så där... fast jag förstår hur det blir så. Hur surkärringar blir till. Konfrontaation med egna fördommar.

Bitterfittan av Maria Sveland
Jag är också bitter ibland märker jag. Däremot har jag inte alls samma uppfattning om den totala mansdomineringen.

Rytm, musik och utbildning av Émile Jaques-Dalcroze
Jag blir så nyfiken på hur musikutbildningen såg ut på den tiden i våra ögon. På alla dessa år sedan boken skrevs har det hänt mycket men ändå inte. Jag vill veta mer om metoden. Hur så hans undervisning egentligen ut?

Mediatan av Maria-Pia Boetius
Har nästan kvävt min läslust. Jag har hunnit nästan 100 sidor men den är LUDDIG. Fiktionen känns nästan onödig och drunknar i mediekritiken. Jag vet inte om jag kommer orka avsluta den...

En lycklig man
av Arto Pasilinna
Jag fick den rekomenderad som "den bästa bok jag läst" och då är ju förväntningarna höga. Den var helt annorlunda än jag tänkt mig. Första boken jag läst av Pasilinna och jag tycker om det enkla i berättandet.

Damernas detektivbyrå,
Giraffens tårar,
Vackra flickors lott
Kalahari - skrivmaskinsskola för män
av Alexander McCall Smith
Det är fantastiskt hur en europeisk man kan skriva så utifrån en afrikansk kvinnas perspektiv. Jag hade även på dessa böcker höga förväntningar. En härlig positiv känsla, ett afrikansk tempo, lämpad för streckläsning.

Nu är vagnen såld!

Den sammetsblå vagnen är såld! Inköpt för 50 kr på bytardagarna för tre år sedan. Såld för 500kr till Malmö.
Barnen har lekt med vattenballonger i badkaret och just nu ligger det tio vattenballonger på en handduk i Tages skrivbord och sover. Fyra barn sover också. en sambo sover. Endast tomten är vaken.

Vi har hittat knoppar till vårt nya badrum...
 
...men naturligtvis var de slut när vi skulle åka och köpa. Ordentliga människor kollar upp om de finns inne innan de åker. Vi trivs med att vara oordentliga! Men... visst längtar man efter lite mer ordning och reda när det blir ny tvättstuga och nytt kök och nytt allting annat.

Allt som kommer upp i huvudet på kanelbullens dag!

Kanelbullens dag
Jag ska hem och äta kanelbullar som jag och barnen bakade igår

Tage har haft dans efter dagis!
Karl och Daniel var bjudna. De fick mackor som stjärnor, bananer med strössel och chips o popcorn i strutar. Lila och röda stjärnor från Ikea i taket. De dansade till madicken och andra bra låtar i kjolar och klänning och sedan gick de ut och snickrade på Tages bur.


Våra barn sover i samma säng.
Vi har två sängar i familjen. En till de stora barnen och en till mig William och Myra. Det är så mycket i vår uppfostran av barn som ska göra dem SJÄLVSTÄNDIGA. Är det målet? Målet kanske snarare borde vara att kunna känna tillit, det är väl viktigare?


Detta verkar bli vårt Tv-fria år.
Vi har sett följande program på tv sedan Myra kom (februari 2007):
Melodifestivalen 2007 (samtidigt som vi vek tvätt).
Filmen Tzatsiki, morsan och polisen. Tillsammans med Ture och Tage härom dagen.
Upp till 20 sek av andra program när man håller på och sätter på en film åt barnen.
Vad gör det med oss? Blir vi utanför i alla tv diskussioner eller är det bara skönt?
Just nu känner jag för att bara slötitta på Tv hela kvällarna, äta chokladpudding och se filmer och dega ner!
Det är höst.
William har tätskiktat i badrummet nere för sista gången. Snart är renoveringskaoset slut. Håll ut!


Algot o Tage har en maskfamilj i en kruka på köksbänken.
De fick inte bo på köksgolvet på en kartong för william. Tage har bakat chokladbollar till dem. De har bott där i tre dagar nu.

Bytardagarna i helgen
Sju filmer
Tre dataspel
Tio böcker
Femton barntröjor
En tröja till mig
En slalomhjälm
Slalompjäxor och carvingskidor till ture
En snowcart
Nya skridskor till ture
Tio barnbyxor
Två par vantar
en mössa
En väska
Leksaker
En basketkorg
Två i princip nya jättefina jackor till Ture
Två jackor till åt Ture
Täckbyxor
en discolampa
Tre par skor
Några bodys och dressar till Myra
en pokemontröja
summa:1500kr


Vi har beställt ett kakel till köket i dag och varit på Myrorna. Kaklet blir grönt och på myrorna hittade vi lite kläder OBS VUXENKLÄDER!!! och en vedlår och en bänk till lekstugan.


Rytmik III
Är en fantastisk kurs som jag går. Global ekonomi är en annan kurs som jag Avslutar NU. Jag hinner inte. Men jag tycker att det är intressant och jag lånar gärna ut boken JAK - Om räntefri ekonomi till de som vill ha ett bra lån eller sparande. Men man kan inte göra allt. Då blir man tokig. Jag ger upp den, tråkigt och befriande!Annika Lantz och Filosofiska rummet
är det inte så stor skillnad på (program i P1). Skillnaden är att Annika Lantz har självdistans.

RSS 2.0