Arvid

Välkommen Arvid

Min systerson född i morse vid 05.42


Jag var och hälsade på honom i dag när han bara var sex timmar gammal men har ännu inte packat upp sladden för att få in bilder från kameran i datorn... måste kanske göra det nu så ni får se honom.

Godmorgon!


Söndag morgon. Så här ser det ut när hela familjen sitter i stora sängen och ser på morgontv/sover. Jag har gjort två åkerbylimpor som står i ugnen och börjar lukta gott.
Igår var jag och Myra på verksamhetskonferens. Här är vår svit med kök, vardagsrum och allt.

Josephine (Tures syster) har åkt härifrån hastig och lustigt i torsdags kväll. Basile tog med henne till Örebro efter att hon fått besked om att hon inte kunde få mer än 3 mån uppehållstillstånd för besök till. Hon valde att åka till Montpellier för att läsa istället. Nu gick tydligen inte det och hon är kvar i Örebro och ska söka Karlskoga folkhögskola till våren. Innan dess ska hon vara i Stockholm har hon tänkt. Hon har ledsnat på familjelivet på landet... Jag tycker att det är synd för Tures skull och för att hon lär sig mycket mindre svenska när hon bor hos afrikanerna. Smatidigt förstår jag att det är väldigt krävande att bo här och vara helt i den här svenska miljön där man tar lika mycket hänsyn till småbarnen, bara äter godis på lördagar och inte pratar Ewe eller dricker cola till maten.


Tures solros som han ställt in i hallen för att den inte ska blåsa omkull i höstvindarna.


Här är vår nya fina bänkskiva i köket gjord i ett stycke!

Här är kaklet i vårt nya badrum


Rosa mosaik


Jag har beställt en fantastiskt fin rosa mosaik till vår dusch i dag. Den var inte billig!!!
Nu får det bli:
1) Ingen ny diskmaskin i köket (sparat 5 000kr)
2) Den billigare av de två handdukstorkarna (sparat 2500kr)
3) Mycket billigare kakel till badrummet uppe (okänd besparing)

Se upp! Om några veckor kommer det ut bilder på vårt fantastiska nya duschhörna med livmoderrosa skimrande mosaik!

Gula bönor

Nu har vi bytt till Mozilla firefox. Det går inte att blogga med explorer längre. Jag är jättetrött. Jag har jobbat med Lena hela kvällen, vi har gjort en affisch till Inaff, jag har tvättat och eldat och diskat. Vårt badrum kommer att bli strålande, pappa har börjat kakla i helgen och det ser fiiiint ut! Det blir helt grått. Nu är frågan om vi ska ha rosa mosaik i duschen. Det är så mycket frågor när man gör om hela huset. Här kommer lite bilder!

Tage provar den nya fina klänningen till utklädningslådan. Han snurrar och snurrar och snurrar och ser sig i spegeln gång på gång...


Ture har blivit så stor att han sitter och gör läxorSå här ser vår kvällsmat ut med kompisar på rödbetssoppa & pannkakor

Tage, Algot och jag har skördat bönor och morötter i trädgårdslandet. Tage och Algot skördade också jättesöta daggmaskar.

TROLL

Jag går och längtar efter att få en ny fin tvättstuga.
Jag tycker att ikeas förvaringslösningar är rena drömmen
Jag önskar mig tid och barnvakt i julklapp.
Jag ser på Tv mindre än 10 timmar om året
Jag sopar eller dammsuger mer än 10 ggr i veckan
Jag har sorterat in runt 80 barntröjor i dag.
Jag tycker om bytardagar
Jag tvättar omkring 10 tvättmaskiner i veckan

Det är en fas i livet.

Algot har tagit bort gipset. Han vingalar omkring men det kliar inte längre.
 

Tage och jag har plockat Lingon på nästan världens högsta berg. Vi gick hela vägen upp. På toppen åt vi två kex. Sen tyckte Tage att vi skulle gå ner igen. Han pratar konstant Tage. När vi gick ner för "berget" sa han:

- Mamma, man kan inte bära hela världen på sina axlar.
...han tänkte efter lite...
För då har man ju ingenting att stå på.

Man blir ju mållös!
I kväll kunde han knappt sitta stilla och äta fördigt för han skulle baka, så han har bakat små kakor i små formar och gräddat och ätit och sparat några i en liten påse till mys i morgon kväll. Han är världens fixare!Här kommer bilder på mina och Tages stentroll som vi gjorde på Råssö. Det blir säkert vernissage på trollstigen även nästa sommar för den som vill se...


PERNILLAPernilla har tagit den här fina bilden på familjen på Råssö i sommras. Nu säger man i sommras, då är det höst!
Jag har varit på Nya Teaterns upptaktsträff i kväll, ätit rotmos och köttkorv, pratat kulturkrockar med Fifi och sorterat barnens skor och stövlar. Barnen har MYCKET skor, kläder och stövlar. De kan ta upp en hel blogg om man vill... men hur kul vore det att läsa om? Det får vi aldrig veta!

Saker jag ska skriva om när klockan är före 00:00
Stentroll
Barnens skor och kläder
Elins bebis
Nya böcker
Ny renoveringsstatus

RSS 2.0