nya böcker snart...

Hummelhonung
av Torgny Lindgren

Natten då de hängde Ruth Ellis
av Margareta Strömstedt

Hur man botar en fanatiker
av amos Oz

Dotter önskas
av Katerina Janouch

Flykten över Tibet


BUS

Min busiga familj!
 
Myras bus:
Krypa upp för hela trappen utan att någon märker. Hon skulle säkert lyckas om hon inte blev så exalterad att hon gurglar och skriker så fort hon kommit halvvägs. Myras bus är gulligt

Algots bus:
Rita med tusch på väggarna i hela huset, hacka sönder muren och riva med naglarna i skinnsofforna vi fått låna av pappa. Algots bus är inte roliga.

Tages bus:
Tejpa för vattenkranen, tejpa för osthyveln och lägga en plånbok mitt på grusgången med ett rött snöre bort till honom själv som sitter bakom en tulpan två meter bort. Charmigt.

Tures bus:
Tjuvringa till vår telefon och se medan vi blir mer och mer irriterade över att ingen svarar för varje gång. Tures bus börjar bli mer och mer sofistikerade och svårare att genomskåda. Fröknarna har sänt hem "busboken" som han hade med sig till skolan.

Williams bus:
Han har hittat ett gammalt ultraljudsfoto på Tage som han satt upp på kylskåpet i en ram med hjärtan så att alla kan se det. Rätt kul tycker jag. Bara mamma har sett det ännu och hon blev väldigt osäker!

... och jag busar aldrig!

En söndag

Somnade in vid 02.30 igår. Vad gjorde jag då så länge.... inget särskilt... vek tvätt, plockade i diskmaskinen, läste lite...

Idag har Ture gett mig gråa hår. Han har inte klarat av något mer än att sitta vid dator (enligt honom själv). Allt annat har varit för jobbigt. Tage och Algot har slagit varandra gula och blå så fort de varit i samma rum. I alla fall första halvan av dan. Sedan har det varit bättre på kvällen.

Halv tio vaknade jag. Då hade barnen sett morgon-tv i tre timmar. algot kom in och sa; mamma, nu tycker jag faktiskt vi ska göra  frukost, vi kan ta lite leverpastej. Så gjorde vi det. När vi ätit allihop vid 11 så gjorde jag ett hurtigt försök att tala om att vi alla skulle städa byggbadrummet när jag plockat undan vid bordet. Innan jag hunnit halvvägs med det så kom Tage ner och ville ha en sopborste. Jag hängde på och så städade jag och Tage. Algot satte i spikar i hålen i en garderob för att hänga upp blommor. Ture var sur och arg.

Efter många om och men och städning och att Ture istället fört att städa badrum ensam kört bort gårdsstenar i en skottkärra kom vi tillslut iväg på en liten cykelutflykt till.... sommarstugsområdet (150m). Där satte vi oss på en stubbe och drack saft o kaffe. Då kom Stefan och Frida och Maud förbi. Fantastiskt.

Sedan lekte barnen med Frida. När vi kom hem var jag, Frida, Algot och Tage nere och öste boss och järnskrot ur blivande hönshuset. Sedan var klockan fyra och vi gjorde korvstroganoff. Sara och Peter kom förbi och tittade på ett skåp, vi sprang ut och in ett tag.

Sedan var det bad och dusch. Våra barn i ett nötskal. Ture ska börja duscha. Han börjar ta av sig efter några gångers tjat. Jag säger till Algot att han kan bada före Ture och så häller jag upp vatten till honom. Han sitter och myser i badbaljan i tjugo minuter medan Ture "för fullt" håller på att klä av sig. Sedan medan Ture går upp och hämtar en handduk så är Tage innen i duschen, tvålar in sig och är klar innan ture hinner komma ner.

NakenfisTage tittarut i kvällsljuset och säger att det är så vackert att man skulle ta en liten kvällspromenad! Så jag och Algot och Tage tar en lite kvällspromenad till flygfältet. När vi går tillbaks kommer Ture som klivit upp ur badet och vi tränar bicicletas. När jag och Algot går in är Ture och Tage kvar och tränar lite.

De springer alla tre ner tillsammans till morfar och lånar mjöl, hållandes varandra i handen utan att jag sagt att de ska vänta på Algot och gå tillsammans. Guldstund.

På kvällen har vi bakat bullar och kvällsfikar fyra bullar var och sitter och myspratar och lyssnar på Björn Afzelius:

Det sägs att ovan molnen där är himlen alltid blå men det kan va svårt att tro när man inte ser den. Det sägs att efter regn så kommer solen fram igen men det hjälper sällan dem som blivit våta. För när vännerna försvinner eller kärleken tar slut, ser man allt med lite andra ögon. Och man övar sig och långsamt blir man bättre på att se skillnad mellan sanningar och lögner.

Sedan frågar Algot; Vad ska vi göra i dag? Och när jag sa att vi nog ska gå och sova bara sa han att han skulle gå och vila lite och två minuter senare somnade han i vår säng. Ture och Tage somnade på en minut efter "Olssons pastejer " och "Sune och syster vampyr".


Ibland känns våra barn mer vilda än tama. Men... tam blir man ju ändå när man blir vuxen. När ska man vara vild om inte som barn?

Nu ska jag gå upp och dammsuga och prima golvet i badrummet.

Påskungar


Tage, Advin, Ture, Algot
Myra och elom

Gräsanka!

William och Myra for till Luleå i morse. Klockan sju lämnade vi dem vid bussen sen tog de tåg och flyg också.
Jag och grabbarna ska vara hemma själva tom tisdag=länge!
Klockan tio i nio, precis efter pokemon på morgontv åkte Ture till fotbollsträningen. Tage bjöd in Frida och Ellen på godisfrossa! Det har snöregnat hela dagen. Jag och mamma hade planerat en picnic vid järleån i våren... Picnic blev det iaf. Korv och choklad och kalla men hyfsat nöjda barn. När Algot kissat på sig och blivit insvept i fårskinnsfällarna somnade han i mormors baklucka på vägen hem.
Vi har ätit med pinnar och pratat om Kina på kvällen. Ture fick till lite ris med pinnarna. Tage lyckades fånga en kycklingklubba med pinnarna och Algot satt och tittade på de andra två!
Nu sitter Aögot uppe i soffan med brända popcorn och ser på "tigrarna" dvs Loranga, Mazarin & Dartanjang medan Tage och ture sitter med Tures lilla spelare nere och ser Bilar. Jag plockar med kläder och disk.
I morgon vill vi ha sol så att vi kan ösa boss ur hönshuset och gräva lite i landet...

RSS 2.0