Fy farao vad det regnar


Jobb hela dagen. Arrangerar en föreläsning om funktionsnedsättningar. ska upp i morgon lördag klockan sex och fixa mackor till den. Resten av familjen ska på dop. Algot har somnat i sitt rum. Myra i vårt rum och William och barnen i dubbelsoffan framför spisen efter ett parti Tjuv och polis.
Nu ska jag inte:
Plocka undan
Tvätta
Plocka ur diskmskinen
Plocka fram dopkläder till barnen
Leta rätt på Tures fotbollsskor
Måla takbrädorna som ska upp i morgon
Väcka William
Surfa lite
Vattna blommorna
Kolla vad som behöver handlas

Jag ska:
Duscha
Krypa ner i sängen
(jo, kanske att jag stoppar i en tvättmaskin i alla fall...)

Hemmapappans ratatouille

Hel dags jobb.
när jag kommer hem har familjen ätit. Det är undanplockat och står ris och rattatouille på spisen.
Algot är nybadad och alla barnen hoppar i soffan. William har gjort en äppelkaka som vi ska äta när jag kommit hem. Han har satt på kaffe. Sedan åker han i väg för att städa på skolan. När jag ska lägga Myra beordrar jag de tre största barnen att ta med sig varsin bok och gå upp och lägga sig i sina sängar. Jag går in i vårt rum med Myra och välling. Efter tio minuter kommer Algot dyblöt in och viskar -Jag får vara ute i regnet? Ja en liten stund säger jag. Han smyger ut igen. Jag hör hur han är i köket och drar fram en pall. Sen kommer han in och viskar -Det bara är en liten bit kvar av pajen. Ja den är till pappa svarar jag. Han går ut igen. När han kommer in låtsas jag sova för att Myra ska somna. Han viskar -Du rävar lite gjann för ska sova. Blunda är sova. Jag fortsätter att "räva" och jag hör hur Algot i smyg delar ett äpple med Myra under täcket. De tar en tugga var.
Nu ska jag väcka William och höra hur det gått med inskolningen i dag.


Semesterslut


Västkusten. En veckas bad och krabbfiske. fil till lunch kolckan fyra på eftermiddagen. Vi lämnade inte ön på flera dagar. Sedan mera splittrat väder. Splittrade barn och splittrade vuxna. Algot och Tage höll på att ta kål på oss med sina "slagsmål". Tage har skrivit ett löfte till William på en toapappersbit som sitter på kylskåpet här nu där det "står" att han och Algot inte ska slåss på 7 miljarder år! Algot höll på att driva oss till vansinne nu vid kvällsmaten! Han kan provocera! Men tidigare på dagen när han var pigg var han med mormor på larsmäss och var en liten ängel-prins!
Tage och Ture har spenderat dagen hos kompisarna, Karl och Hannes. När Ture cyklat till Hannes skulle Tage ringa till Karl "Han har nog längtat jättemycket efter mig, jag måste ringa!"; sa Tage.
Jag har haft hvudvärk hela dagen!
I fredags gjorde vi en maratonkörning från Råssö till Råsbo, 50 mil. Sedan efter en festdag med Williams kusiner och övrig släkt där kom vi hem halv tre i natt.
Vi har läst EN semesterbok tillsammans jag och W. Trygghetsnarkomanernas land, Återkommer till den och funderingar...
Semesterbilder: Återkommer jag också med. I morgon jobbar jag kl 07.30. Myra ska gå sin allra första dag på dagis.

RSS 2.0