Iver och Trosa


Här är Algot. Vår hårt kämpande solstråle. Vi tog ett kort på honom i går innan jag klippte hans hår. Sedan somnade han invirad i en filt medan bröderna såg på film framför brasan.
I går köpte William och barnen kaniner. Nu bor det två kaniner som heter Iver och Trosa i vår hage. Det är två flickor, en svart och en beige. Det är Algot och Tage som har varsin kanin. I kväll ska vi gå och se Kung Fu panda på Bio.

Flaknoppen

Hej
Farfar har varit ute och kört flakmoppe för att hämta ved och alla barnen också. Vi får inte igång vår sprillans nya gräsklippare. I går satte pappa upp en gigantisk gungställning i vår trädgård. Biggaråerna är mogna. I dag såg vi en liten musunge på vägen hem från sjön som barnen klappade. Vi såg en gul nyckelpiga i dag och så har vi ätit gulaschsoppa med bröd på stranden med Maud och Janne  och Elisabeth och Stefan och alla barn. I morgon kommer flyttlasset för Anders. vi har tagit bort hela vår stengång och lagat två kaninburar.

Algots ord:
Ba-mal  -  Skalman
Noppen  -  Moppen
Bammsugaren  -  Dammsugaren
Modig   - Mosig

Anders är här och tre dörrar till är borta

Hej,
Maxad dag! Vi har sålt fönster och dörrar från loppisen och svarat på blocketsamtal. Vi har städat och fixat och planterat i Anders hus. Klockan tre kom han med chaufför och en assistent från Luleå. Då väntade här Christina, jag ,William, fyra barnen, fem assistenter och två handläggare från frösunda. Sedan kom larminkopplerskan, bettan, sven, arbetsterapeut och två sköterskor från nora kommun inom loppet av en timme. vi fikade nybakt kladdkaka med vispgrädde och jordgubbar och barnen badade i bollhavet som vi ordnat åt dem på förmiddagen. Ordnat kaos. Jag och Ture har varit och matat Sivan. Tage har konstaterat att det bara är en vecka kvar till hans födelsedag snart. Nu vid halv tio kom Anders med Assistent över hit och skulle gå ner och hälsa på Sven och tacka för allt han gjort i huset. Så Tage och jag gick med ner och satt där och pratade i en timme och åt tunnbröd som pappa gjort på grillen! Sen försökte Anders lura William och assistenten att få gå själv men de parerade bra tycker jag. Anders var idiotiskt glad och William är på bra humör!

Efter en loppisvecka och två dagar inför Anders flytt så ser nu vårt hem ut som kaos! Nu ska vi ägna lite tid åt barnen och varandra (hade vi tänkt!).

I stunder av klarhet...

I stunder av klarhet inser jag det många säger. Varför börja en massa projekt utan att bli klar någon gång med något...
Man håller på och håller på och håller på...

Anders ska flytta hit, allt jobb med det, hjälpmedel och renovering av huset och allt... sedan en loppis som tar massor av tid.. röja alla föråd. Sedan få i ordning en trädgård och få klart renoveringen av huset.
Det är härligt och jobbigt... en stress och ett sätt att leva... att inte få tråkigt.

Jag hörde Amelia Adamo sommarprata om dagens trettio-plussare som utöver barn och hem och eventuellt jobb skulle hinna med så mycket annat, se snygga och vältränade ut, resa, styla hemmet, gå på yoga och vinprovningskurser och så vidare... och hon jämförde med sin tid när man som hon uttryckte det skötte barn och hem och sedan softade... gick på fest och tog med sig en paj och en flaska vin! riktigt så kanske det inte var men... poängen är att man måste hinna njuta av livet, ju!

I morse när vi kom upp stod det en jättepool fylld med vatten på gräsmattan! Den hade pappa och Christina varit här med i går natt och pumpat upp och fyllt med vatten! Algot, Frida och Tage har bott i den poolen i dag!!

RSS 2.0