LEGOLAND och LOPPIS

Pannkakor till frukost
Korv till lunch
Glass till fika
Godis på tåget
Hamburgare i Köpenhamn
Chips innan John blund kommer i liggvagnen

Är man 3/ 4/ 7 år så låter det väl fantastiskt!

Vi har varit på Legoland.
En blandning av långtråkighet, gnistrande ögon, lugn, hets, härligt och dyrt! Även ett visst mått av spykänsla inför kommersialismens totala överflöd.

Vi har vaskat guld, åkt de flesta karuseller, åkt över öresundsbron och suttit på tåget i massor av timmar.
I morse vid 6:30 var vi hemma hos mamma (där MYra bott i tre dagar) och då hade hon fixat nybakt bröd, räkröra och lyxig frukost!!! Sedan sov jag och William i varsin soffa och vaknade fram på förmiddagen av att hon kom med kaffe... barnen lekte.


Under dagen har vi tvättat och plockat ut lite mer  saker till loppisen. Element, dörrar, karmar och bord. En diskbänk.
Snart kommer fler bilder på LOPPISBLOGGEN.

Kärlek i barn

Jag har just lagt Tage. Vi lästa Håkan Bråkan och bebismysteriet som slutar med att pappan och mamman bakar en bebis tillsammans kryddad med världens viktigaste krydda - kärlek. Tage säger; Det kommer kärlek från snoppen in i snippan och där blandar den sig i varandra och då blir det en bebis med jättemycket kärlek i!
Tage

Diskussion!

Tures första skolavslutning.
Alla stressade och sura innan vi kom iväg. Tage hann ut och skita ner både byxor och strumporna var helt dyngsura innan vi var i bilen... Fint i Folkets park. Ture spelade trumma och de sjöng! Han var rörd och hulkande ledsen över att sexorna skulle sluta och inte finnas på skolan mer. Ture och mormor drömde om världens bästa sportbil de skulle ha tillsammans. I går kväll kollade mormor och Ture på fotbolls-EM tillsammans. I kväll har jag, William och Ture diskuterat genusperspektiv och Ture har precis somnat! Ture älskar att diskutera!!!

Flyget har vält

När jag cyklade hem från bussen idag blev jag omkörd av en ambulans med blåljus, inte så vanligt på vår lilla väg. Visst får man mycket tankar i huvudet på de tjugo minuter det tar att komma hem. Anders hade vurpat med flygplanet och det hade tippat och sjunkit och flöt på flottörerna. Jag cyklade ner till stranden och träffade Anders, Räddningsbåt, polis, ambulans, tidningen och ett gäng grannar... De klarade sig oskadda. Pappa har bogserat ut planet till mitten av sjön och sedan får vi se. Det är inte bara att plocka upp. Redan efter knappt två timmar låg nyheten ute på tvärsnytt och nerikes allehanda.

www.na.se

Nu är jag TRÖTT!!!
Ovanligt trött för att ara en vanlig tisdag.

Kom hem sex.
Har dansat lite med kusinerna.

Lagt Myra igen.
Varit seg.

Jag längtar tills denna vecka och mitt och W's jobbpussel är slut för nu.
Längtar tills alla torsdagens möten är över.
Till att slippa dra upp ungarna tidigt på mornarna.
Sommarlov
Semester...

I morgon är det första skolavslutningen för Ture.
det känns lite häftigt!

sommarkväll

Båten ligger i sjön. Jag o william och sex barn har varit inne i Nora på premiärtur i kväll... Vi träffade Anna i ett fönster, Faike på pizzerian och 21 (eller 22) högljudda HD med gamlingar på! Nu sover alla utom jag i huset här... Jag sitter och gör diplom till barnen som är 6 år och har läst franska hela terminen!

Tage och Algot har bakat scones i dag och när William kom hem fikade vi scones med blåbaärssylt och thé i skuggan vid lekstugan. Det här är den vackraste av alla vackra tider att bo här! Det är underbart härligt med nakna barn och plask, hundkex och maskrosor överallt!

RSS 2.0