Litteraturtips och inte

Uppdaterad lista på böcker jag rekomenderar... eller inte. Åtminstonde har läst... eller börjat på... hm
Fler barnböcker måste jag få med också... de kommer.

Allt
av Martina Lowden
Dagbok, listor, tankar, analys, fiktion, fantasi, dårskap, verklighet... allt i ett. Ännu bara 60 sidor in i boken.
Hummelhonung
av Torgny Lindgren
En av mina favoritförfattare. Hans karga stil. Hans jordsliga värdsliga berättande som döljer andliga dimensioner. Om två bröder som båda är döende. De tävlar vem som kan leva längst. Döendets och äcklets detaljer. Ändå fascinerande och vackert.

Natten då de hängde Ruth Ellis

av Margareta Strömstedt
Om kvinnors vilkor. Kvinnors historia och eivga kamp för sin rätt till egen plats och tid och frågan om vart kvinnor ska och ska vara i förhållande till män. Levnadsöden. Skön flytläsning men mycket mörker.
Hur man botar en fanatiker

av amos Oz
Fantastiskt enkelt. Det verkar så självklart att lösa Israel-palestina-konflikten. Även jag som är dåligt insatt i historien tycker det är enkelt att förstå. Den stora behållningen får jag ändå på det personliga planet. Jag applicerar alla tankar på mitt eget liv och får några aha-upplevelser.
Dotter önskas

av Katerina Janouch
Många fanatiska tankar kan jag känna igen. Många situationer och människors klumpighet och dumma frågor. Har man tre söner så har man upplevt dem alla. Sedan är det i mångt och mycket en skildring av hur den första tiden som småbarnsförälder kan kännas och även där är ju igenkänningsfaktorn hög. Det skrivs många sådana här böcker och jag tycker inte den här är unik på något sätt.

Flykten över Tibet

av Maria Blummencron
Jag klarar knappt av att läsa den här på bussen. På några sidor har jag fått fälja så många föräldrars svåraste kval i att lämna bort sina barn i exil och kanske aldrig mer få se dem. Absolut ingen bra bok att läsa i menstider sittandes på bussen på väg till jobbet.


JAKboken - om räntefri ekonomi och ekonomisk frigörelse

Tro och vetande II


Flow

Den vilda jakten på lillebror

av Anneli och Elisabeth Megner
En fantastiskt vacker bok för barn. En dröm för alla som tänker på vad de ger sina barn i jämnställdshetstänk!

Arbeta med beröring
av Siv Ardeby

Fågelbovägen 32

av Sara Kadefors
Sträckläsning. Det är fantastiskt fångat hur de dåliga sidorna i en människas karaktär bryter igenom mot ens vilja. Jag ryser och tänker att bara jag inte är så där eller blir så där... fast jag förstår hur det blir så. Hur surkärringar blir till. Konfrontation med egna fördommar.
Bitterfittan

av Maria Sveland
Jag är också bitter ibland märker jag. Däremot har jag inte alls samma uppfattning om den totala mansdomineringen.

Rytm, musik och utbildning
av Émile Jaques-Dalcroze
Jag blir så nyfiken på hur musikutbildningen såg ut på den tiden i våra ögon. På alla dessa år sedan boken skrevs har det hänt mycket men ändå inte. Jag vill veta mer om metoden. Hur så hans undervisning egentligen ut?
Mediatan
av Maria-Pia Boetius
Har nästan kvävt min läslust. Jag har hunnit nästan 100 sidor men den är LUDDIG. Fiktionen känns nästan onödig och drunknar i mediekritiken. Jag vet inte om jag kommer orka avsluta den...

En lycklig man

av Arto Pasilinna
Jag fick den rekomenderad som "den bästa bok jag läst" och då är ju förväntningarna höga. Den var helt annorlunda än jag tänkt mig. Första boken jag läst av Pasilinna och jag tycker om det enkla i berättandet.

Damernas detektivbyrå,
Giraffens tårar,
Vackra flickors lott Kalahari - skrivmaskinsskola för män

av Alexander McCall Smith
Det är fantastiskt hur en europeisk man kan skriva så utifrån en afrikansk kvinnas perspektiv. Jag hade även på dessa böcker höga förväntningar. En härlig positiv känsla, ett afrikansk tempo, lämpad för streckläsning.

ALLT

Som psykologistudenten sa till sländan; Man vill vara socialt väsen. Man blir socialt oväsen.

Instr. vid grillen. Tag en tvättmaskin, gärna grannens. fyll med några kilo skivat kött. Tillse att vattentillförseln är av-stängd. Stäng luckan. Fyll tvättmedelsfacken med önskade kryddor och fyll maskinen, genom facket med 15 liter grillolja. Kör maskinen på 60grader kulört. Tag ut köttet och kassera maskinen. Jättegott! Maskinen går även att använda som salladsslunga med gott resultat.

Du står i för stora skorna för stora känslorna ...du säger att du hinner inget annat än livet... låren, såren våren, du.


Jag hade suttit uppe och märkt ord hela natten, om ingen märker dem försvinner de.

...allt detta från Martina Lowdens bok ALLT.

6 000 Smågranar

Natt igen. Tänkte ett tag skriva ett förtydligande till styrelsen. Tänkte också städa ur hallen...
Vi har planterat smågranar. Totalt 6 000 granar ska på plats och dt är bara ca 700 kvar nu. Jag och Ture var ute i regnet i dag och med mycket prat och pepp oss emellan satte vi 176 granar. Tage, Algot, Myra och William satte ca 10 stycken men de gick hem och tände en brasa sen eftersom Tage lagt sig på magen i en vattenpöl och ganska snabbt börjat frysa.

I morgon ska Ture iväg på sin allra första fotbollsmatch. I Hovsta. Det är stort.


Nästa vecka ska jag blogga på na.se/nora. Då lär det bli lite mer frekvent än här. Det finns så mycket annat som upptar ens tid!

Sista babysimmet efter 7 år!

En lång men jobbig helg!
Alla barnen är obstinata och vi har inte haft en enda heldag hemma. Mycket hälsa på och besök som har tärt på barnens tålamod. Sjuk pappa tär på William och jobbet tär på Jenny. Tär med allt grubbleri.

Vi har badat på Hagby för sista gången. Nu är det slut på babysimmet efter 7 års tid!
Men... vi kan inte släppa det helt utan har bestämt att träffas på badet i Nora nästa måndag hela gänget med skolmogna babysimmare.

Morfar läser saga i trappen för våra barn

Vi har haft en underbar kväll med god mat, ganska harmonisk familj och ett otroligt vackert kvällsljus som tittar in genom vårt nya vardagsrum. Nu är William ute och skruvar ihop våra skohyllor. Jag ska sortera skorna och plocka ner sista vinterskorna i källaren. I lördags kväll fogade vi nya badrumsgolvet till kl 1.30, då stupade vi i säng. Det blev bra. Snart har vi badkar igen!!! Gamla kylen, en soffa m.m. står ute på balkongen och ska snart ner till magasinet.

6 JULI ska vi ha loppis här på gården. Sälja gamla fönster, dörrar, möbler, kläder och annan bråte från uthusen. vill du sälja något? Fika, möbler, kläder...?RSS 2.0