Skapa din egen bild

Gissa hur det ser ut här hemma!  Här är förutsättningarna!
Jag och barnen är själva hemma
Klockan sex satt de tre stora vid datorn. Jag och Myra började baka lussebullsdeg. Vid halv sju sa jag åt dem att stänga av datorn. Ture började göra pepparkaksdeg. Tage skulle pynta adventsstaken. Algot hjälpte båda två samtidigt som han försökte skruva bort stickproppen på den julstjärna han och jag  "smällde" igår. Tage hade in all mossa och när han var klar med adventsstaken var det mossa kvar som han skulle bygga ett tomtelandskap av på ett fat med pinnar och bark som hämtades in från gården... Ture skulle göra dubbel sats pepparkaksdeg och det fick inte plats i assistenten. Oj vad den flög! Myra diskade och åt lussebullsdeg. Någonstans där fick alla barn mackor. Jag rensade ur gammal mat ur kylen. Sedan började de rulla lussebullar. Ture gjorde "Darth Vader" av lussedeg och Algot gjorde en bebissnigel och en pappasnigel som hade hittat en skattkista. Jag och Myra gick och lånade russin medan de gjorde färdigt. Alla barn duschade med olika resultat. Medan jag penslade några bullar begravde Myra snigelfamiljen och Darth Vader i vetemjöl. Tage dammsög lite mossa och lego och vetemjöl. William ringde och sa att han sover på sjukhuset (Det var mer än en vecka sedan han sov hemma). Sen har vi hunnit satt ner vå utegran som vi tog i går också och klätt den med en lånad ljusslinga eftersom våran var glapp. Tage har även planterat en "adventstall" som han tog för tre veckor sedan.

Jag lägger ödslar inte tid på att lägga ut någon bild utan börjar röja i stället.
Godnatt!

Och inget kan man göra

Vi har klarat oss genom den här dagen också. Det blir inte mycket tid på jobbet dessa dagar.
Livet är så orättvist.

Husmor köttfärslimpa godkväll!

William och anders fastnade i snöyran i dag. På väg mellan Skellefteå och Stockholm. Hemma var de runt sju. Efter en och en halv timme hemma är det på väg till sjukhuset igen. Anders har mycket feber.

Jobbade hela dagen. Långt möte i Baronbackarna. Hämtade barnen hos min syster klockan sex.
Nu när alla sover har jag gjort köttbullar, köttfärssås, bakat bröd och gräddat en köttfärslimpa.
Mat för veckan bunkrad. Väskorna för morgondagen packade.
Upprop för Lena Josefsson  www.frojdans.nu
Godnatt!

Vuxen

En mycket hattig dag full med halvdana åtaganden.Kvällskonversation i sängen:

Jag - Var det kul på kalaset då?
Algot tyst
Jag - Var han läskig han som var pippis pappa?
Algot - Mamma, Jag undrar när blir jag vuxen.
Jag - Ja du det dröjer ganska länge...
Algot - Men jag väntar och väntar och väntar
Jag - Det kan ta väldigt lång tid...
Algot - Jag har väntat hela kvällen och hela dagen och jag tycker det börjar bli tråkigt.
Jag - Ja...
Algot - Vilken dag blir det?
Jag - När du blir 18 år, då blir du vuxen.
Algot -  Men vilken dag ÄR det?
Jag - Ja det är ju på Nyårsafton...
Algot - (nöjt) Då är det jul, eller hur (myser in sig under täcket)
Jag - Ja det är efter jul...
Algot - Bra!

Höstgran

Gårdagen gick mycket åt till annat än jobb, som det var tänkt. Mike och jag bollade insändare till NA under förmiddagen. William åkte till Skellefteå vid halv två. Strax efter tre kom mamma rusande från jobbet och jag for till Stockholm för att se DV8 - To be straight with you. Enkelt, tekniskt, starkt och grått. Det var inte i går som jag drog iväg och såg något så där. I morse hade barnen svårt att få upp mig!

I dag har jag skjutsat och lagat mat. Punkt. Vad ska man säga. A woman's go to do...

Myra som hittills mest varit glad och charmig har i dag börjat visa vilja, tagit plats och provocerat.
Ture är breakdancecool och övar på treans tabell.
Algot är hyper och hans lilla kropp arbetar ständigt. Man är glad om man lyckas få den harmonisk några gånger om dagen.
Tage har byggt ett nytt hus bakom lekstugan, gjort lite mer pyssel till sin höstgran, bakat en chokladkaka och gjort frukost till hela familjen.

I morgon ska jag, Ture och Tage städa i skolan.


Skellefteå

William är över hos Anders. Han bokar biljetter. Anders är otrolig - Han ska resa till Skellefteå på orgelinvigning på fredag! Trots att att hans kropp inte klarar något längre ska han i väg. Hoppet är det sista man förlorar - efter tal och rörelseförmåga!

Vi skulle skriva i kapp i dagboken, göra mackor tills i morgon och julkalender till barnen men har bara pratat...
Nu har jag iaf betalat några barnböcker på franska som jag köpt!
Ture har gjort en önskelista på adlibris som spänner över två sidor!

Vi har haft gympa hemma i dag. Hela familjen har gympat loss i tjugo minuter runt runt i vardagsrummet. Myra var mest exalterad. Den ungen älskar att fara snabbt runt och upp och ner som ingen av de andra gjort. Vattenrutchkanan i Lindesberg är det bästa hon vet. Så fort hon fått huvudet ovanför vattenytan ropar hon IGEN!

Skenet bedrar

En fredag på jobbet utan en massa besök. Jag har hunnit med en del pappersarbete. Konterat, redovisat, läst ekonomilistor, gjort verksamhetslistor. Skönt.

När Anders bror med familj från Luleå kom på besök för en kaffe kl 19 var barnen uppe framför en film, hallen upprensad, brasa och ljus tända och golvet om än inte skurat så åtminstone sopat. För ett kort ögonblick gav vi nog sken av att vara en rätt så välorganiserad och lugn familj med hyfsad ordning. Ack vad skenet kan bedra. Det blev en kort visit. Anders är återigen hämtad av ambulansen och är nu på lasarettet med ganska mycket feber. William är också där.

Barnen sover. I morgon ska jag ta dem till lek- och buslandet. (Om jag hade valt hade vi åkt till bokmässan som hade massor av spännande aktiviteter för barn) Tage och Frida sålde fika på vår loppis i somras och tjänade pengar som de nu ska roa sig för.

I går och i dag har jag tänkt fritt. En härlig och jobbig känsla. Hormonerna och känslorna och rusar upp och ner (nej vi ska inte ha fler barn! ;)) och jag har hittat gamla glömda tankar från en annan värld utan barn och fasta ramar och visionerat nytt och tänkt framtid. Omvälvande. Sedan är man ändå här och nu. Men långsamt utan att man märker det förändras man av sådana dagar. Och även av alla de andra dagarna. Dagar då höjden av frihet i praktiken är en kycklingsallad i stället för pasta och köttfärssås. Kanske två glas vin. Strunta i att vika tvätten och diska upp och i stället orka förnimma en vardaglig sensualism och somna i varsin soffa framför en brasa utan vakna barn.

Det är otroligt att sex kan leda till något så osexigt som en 1½-åring!

Jag är så Avundsjuk på alla vänner som åker till Afrika nu i november, december!

Godnatt! nu ska jag vika tvätten. Disken är i princip klar.

Som om det vore en helt vanlig lördag

Det är lördag morgon 7:40 och vi har varit uppe i alla fall en timme. Jag tänkte att vi skulle få lite sovmorgon men så bajsade Myra på golvet och på mattan och Tage kom in med såg, kniv och en massa andra verktyg och ville snickra. Nu är alla barnen vid morgonTV en stund. Ture har väntat på att klockan ska bli halv åtta i ett par timmar nu...

I går morse vara barnen ute innan frukost och rullade snöbollar. Nu är det bara bollarna kvar allt annat har smält.
 
Anders lämnade IVA för en vanlig avdelning i går vid lunch men var tillbaks på IVA på kvällen igen. Vi slits mellan hopp och fötvivlan. I går eftermiddag var William hemma och vi hade några vanliga timmar, gick på en promenad hela familjen och pratade om att han kanske skulle kunna komma hem om en vecka. Nu verkar det inte så. Det råder undantagstillstånd i familjen och vi försöker att föra ett någorlunda vanligt liv för barnen men det är svårt. De stunder William kommer hem går åt till att planera hur vi ska få ihop resten.

I går eftermiddag när William hade åkt till sjukhuset ville vi ta oss för med något. Vi plockade bort allt från väggarna i rummet uppe och började spackla. Först spacklade jag och Algot. Han tyckte det var kul och gjorde fem centimeter tjocka klumpar över varje skruvhål och lite på andra ställen. Sen kom Tage. Han var jättenogrann och spacklade en remsa noga noga. Sen var helt plötsligt Myra med. Hon spacklade med händerna. Jättemycket på väggen. På bokhyllan, trappräcket och en del på skinnsoffan. Fyra gånger gick jag och tvättade av henne och satte henne med duplot på nedervåningen. Sen kom Ture och ville prova. Han spacklade och spacklade medan jag tog hand om Myra. Han spacklade hela väggen. Jag hade glömt förklara att man bara behövde spackla där det var hål och sprickor.
Sen tog jag på alla barnen och så gick vi på en nyttig runda:
1) Matade kaninerna
2) Slängde eldsopor
3) Gick och eldade i pannan
4) Slängde komposten
5) Gick till bakstugan och "tränade" (på Tages initiativ såklart)
När vi kom tillbaks sövde jag Myra för hon var jättetrött. Ture, Tage och Algot satte sig under Tures skrivbord i ett täcke och tittade på Kalle och chokladfabriken på Tures dvd.

Vi räknar inte med att William kommer hem i dag. Solen verkar vara på frammarch. Hitta på något ute, ringa kompisar kanske. Det är ju allahelgona/Hallowen. Köpa pumpa och göra en ljusstake? Åka till kyrkogården? Bus eller godis? Vi får se!
Nu kommer charmtrollet ner från morgontv, hon tycker bara det är kul i tio minuter... vi ska göra frukost...

RSS 2.0