Om att tjäna pengar

Vi ska till Togo igen. Det känns nästan overkligt för dt var så länge sedan vi var nere nu, snart tre år sedan. Första året kom det en bebis emellan. Andra året en sjuk far. Nu åker vi ialla fall. Biljetterna är beställda. Vi åker med Ethiopian Airlines via Addis Abeba. En omväg på några hundra mil till östafrika. Närmare är att åka med Air France via Paris. Flygresan minskar då med ca 10 timmar. Men vi ser det så här; Vi får sitta tio timmar längra på flyget (mer mat, mer service, mer vin, mer slita på deras stolar, mer barnspyor som de får torka upp) för ett lägre pris. Så kan man tex vända på argumentet att det är den som tjänar minst som ska vara hemma med småbarn och ta ut föräldrapeng. Man får ju ut mer om den som tjänar mest tar ut så mycket som möjligt (man lurar staten på mer pengar=)

Det kostar vår familj 27 000kr mindre att åka med Ethiopian Airlines!

Och alla ni som aldrig satt sin fot i Afrika; Är det inte dags nu? Vi kommer vara där hela november så kom och hälsa på!
Alldeles strax kommer hemsidan om vårt hus i Togo ut igen på adressen www.gototogo.se

Tage!

Jenny, när du lägger din hand på mitt bröst känns det som om tårarna smälter.


Så sa Tage som är 6 år, precis har lärt sig cykla, blivit vegetarian och precis har börjat skolan när han ganska ledsen kom in och kröp ner brevid mig för en stund sedan när jag sövde Myra.
Ibland överträffar verkligheten dikten.


Kantarellkakor

2 dl kantareller stekta i smör
200g choklad
mycket havregryn
1 ägg
ganska mycket socker
vetemjöl

Mixa allt med mixerstav.  Klicka ut på plåt. Grädda i 225 grader.
Jättegoda!

Jag försökte övertala Algot att ha kantarellerna på mackan och chokladen i kakan men... INTE!

I övrigt en blåsig, seg, sunkig, ogjord söndag.
Här kommer några bilder från sommaren
.          

RSS 2.0