Händelserik

En händelserik dag. Först håller jag på och kliva på en snigel på väg till dagis men till Myras stora lättnad missar jag den med en minimeter. Innan det hade jag somnat om lite för länge och missat både joggingturen och bröden på jäsning. På jobbet häller jag the i hela köket, svär tre gånger på samma möte och lyckades inte med att pricka av en enda ynka grej på dagens 23 punkter långa att-göra-lista. En bedrift i sig. Cyklar sedan i karavan med myra i cykelkärra, sex pojkar på cykel och Julien på flakmoppe ner till Järleån. Vi är taggade på grillmys med Algots klass men istället blir det tre timmars skallgång efter två små pojkar längs ån med fullt pådrag från räddningstjänst, föräldrar och journalister. När välbehållna pojkar till slut ätit grillad korv kör Julien i diket med flakmoppen. Sen rensar vi trädgårdslandet från all valmo och så är den händelserika dagen slut. Tilläggas bör att vi kommit upp till 20 klistermärken för att få en sommarboll på Statoil. Händelserik dag på alla sätt.


Dåliga förlorare

-och hur gick det för er i Eurovision då ropar vi och pekar finger åt den norska storfräsarbåten som kör in framför vår lilla fiskebåt och dränker oss i en kaskad av saltvatten. Dåliga förlorare. En torsk får vi. Sen får vi vrida ur kläderna. Julien bara skriker när vi slänger tillbaka 100francs fiskar. Vi badar och springer på klipporna. Grillar över elden och äter chips vid brasan. Flyger till Nordens ark utan att flyga in i elledningarna och ser djur och fikar och har det bra helt enkelt. Mormor och morfar har handlat åt oss och brummar in med Mazdan genom grindarna och levererar mjölk och fil och bröd. Vi fiskar krabbor såklart. Det är som sommar. Och det gör inte så mycket att norrmännen skvätter ner oss. Eller att vi tappar bort Tage vid tigrarna, att Ester plurrar med kläderna på, att vi glömmer flingorna och att Ture spyr i planet. Vi mår bra ändå.


Vitsipporna kvittrar

Lördag
Dansar och folkbildar hela dagen.

Söndag
Bygger en hönsgård och badar i sjön.

Måndag
Går på fest och julien åker i bakluckan hem.

Tisdag
Laddar för beach 2012 med tre stora pannacotta, grillchips, kaffe, film och tanken på en joggingtur.

Onsdag
Dagisdansworkshop, fika i solen på karlsängs kafeteria, repetition och tre lunchföreställningar, workshop med sjuorna, workshop med niorna. sol. Maurice diskar kastrullerna som demonstrativt stått på bänken och möglat i två veckor.

Torsdag
Kontoret. Min arbetsplats. Rapporterar verksamhet vid datorn hela dagen. Ute kvittrar vitsipporna högt. Kollar genomdrag av en dansteaterföreställning. Kvällsdansworkshop på Eriksbergsgården. Dansen öppnar upp. Får blommor. Blir sugen på att gå ut och ta en öl eller hälsa på Rut. Men jag åker hem. Saker ligger och gnager. I olika hörn. Omringar mig. Onödigt. Behöver sova. Jag tar en pannacotta och går och lägger mig med öppet fönster. Och lyssnar på kvittret.


RSS 2.0