Lillebror vs Onepiece

Algot har ett mindre mysigt morgonhumör idag. Han skriker Ljugfena åt mig när jag väcker honom och slänger igen badrumsdörren. Inte ens de kulörta lamporna som han själv satt upp över frukostbordet får honom på bra humör. Men. Det är skönt att det är liv i barnen. Att de har ett driv. Att de säger ifrån när man är en ljugfena vid sextiden på morgonen. 
 
 
Ture däremot är len i truten . I morgon spelar PSG på kanal 6. Jag är ensam hemma med barnen ett par dagar och har all makt över tv:n. Det är skönt när barnen är så stora att man kan förhandla om saker.
 
 
De senaste veckorna har det kommit både en liten ny Tage och en liten ny Ture i vänkretsen. Det är fint med små bebisar. Och det är skönt när barnen är så stora att de lärt sig förhandla, klä sig själva, baka och simma.
 
 
Grådassigt regnigt badhusväder idag. Vi åker till bubbelpoolen ropar barnen! och det gör vi. Myra kollar in en tjej i duschen. När vi kommer in i bastun viskar Myra (jättehögt) - mamma, såg du! Hon hade en sån där nål genom magen. och en här, myra pekar på läppen, och en i snippan (Myra fnissar). Nu börjar piercing-tjatet, redan vid fem år, tänker jag.
-Ja, som örhängen säger jag. Tycker du det är snyggt?
-Nähä!!! Utbrister myra. Det är läskigt! Tycker du det är snyggt eller läskigt?
 
 
Algot berättar för Carl-Axel på vägen hem från badet;
-Jag är stenbock, du vet som i bockarna bruse, myra är inte myra utan en krabba, pappa är sjöjungfru och Tage är på gränsen till ett lejon...
-Och vad är jenny då? 
Jenny? Hon är ju mamma. 
 
 
Med moderskapet följer vissa förpliktelser. Ture önskar sig en lillebror och en onepiece i julklapp. Lätt val. 
 
 
Jag tycker nog att det är både snyggt och läskigt. Kanske ska önska mig en navelpiercing i julklapp:) men brösten, nej, definitivt läskigt, och av banmorskorna har jag redan blivit piercad färdigt i underlivet. No more lillebrorsor i julklapp. 
 
 
Klockan är tio och jag står med datorn på pianot och skriver. Barnen sover i soffan som vanligt. Plötsligt reser sig Myra upp och säger högt att hon inte är en krabba utan en fisk. Sen går hon fram till vedkorgen och tar ett vedträ som hon försvinner in i badrummet med. Hon hämtar ett till och ett till. Sedan går hon tillbaka till soffan och kryper ner bredvid storebrorsan. Mysigt med syskon. Nu ska jag gå in i badrummet och tända en brasa mitt på golvet och borsta tänderna.
 
 
Tisdag
Ett plötsligt mysig förmiddagsfika med Alf, Eva och Tina mellan anställningsintervjuerna. I en lokal på stan. En tisdag.
 
Jag kommer i håg att det är fotboll på Tv i kväll när jag ser att Ture sitter och gör läxorna och äter fil när jag kommer hem. Det är bra med morötter. Och nödvändigt med hot. Efter ett antal konsekvensbeskrivningar (hot) av vad som kommer hända om Algot inte hjälper till att bära in matkassarna hör jag dörren smälla igen. Efter tio långa minuter kommer Algot in med kassen. -Jag gick ut i bara strumplästen säger han triumferande. -Vem försöker du straffa Algot, frågar Ture. -Mamma såklart, inflikar Myra som sitter med en bok i soffan. Situationen i ett nötskal.
Jag ger hönsen mat och får ägg tillbaka, eldar upp två kassar heltrasiga kläder och några stockar och får värme tillbaka, Pumpar däcken på bilen och bär in Algot som har gjort sig illa på studsmattan och får en kram.
 
Calle, Tage och Algot sitter vid köksbordet och skriver ett synopsis till sin senaste film. Det blir en ruskig historia. Tage spelar soundtracket på pianot. Något i stil med Harry Potter. Jag har köpt Harry Potter, hela samlingen, på franska till pojkarna i vårt kvarter i Togo i julklapp. En Onepiece är ju för varmt och de har redan tillräckligt med lillebrorsor allihop...
 
Nu blir det PSG vs  Dynamo Zagreb. Zlatan vs amerikanska presidentvalet var ett lätt val och så smygstart på kladdkakans dag! Och glöm nu inte att det är kladdkakans dag hela dagen i morgon!

Kommentarer
Postat av: Elisabet Eknor

Heja Myra! Du är sund!Hälsa pojkarna att det är disko den 23(tror jag)vi ska fixa en skylt till Born också så alla känner sig välkomna!
Kram på er allihopa!

2012-11-10 @ 15:55:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0