Hemma i Villa Suédoise igen

Onsdag
Vi är i tid, är trötta, har ätit hallonchesecake från Enköping i Casablanca och bara haft ett ordentligt spyanfall på hela resan
 
Anländer Lome kl 03.19 där hela dansgruppen tar emot oss. 27 grader. Inget bagage har kommit. Vi ser solen gå upp i Aneho. Det har regnat. Hela terassen är blöt. Trädgården har verkligen börjat växa igen sen vi fick sötvatten till huset. Gräset tar sig och buskarna och träden är fulla med blommor. Oreganoplantorna är en centimeter, tomater spirar i komposten, vita hibiskusar blommar i skyggan, gullrankan klättrar i trädet.
 
 
Alla barn är här. Vi stoppar brödcykeln och får bröd och nescafe till frukost. Bada, sova middag, åka till Lome och betala interneträkningen. Taxin kokar och vi får ta en ny. Växla pengar på svarta marknaden. Köpa frukt och grönsaker. Laga sallad och dricka öl.
 
   
 
 
 
    
 
    
 
 
 
Torsdag
Jogging. Vi äter all frukt vi kan komma på till frukost. Sen gräver vi ur duschen , tvättar all sten,fyller på med ny sand och får solsting. Ingen el. På eftermiddagen promenad till Aneho genom vägarbetet. Vi tittar på den nya bron, köper mjöl, olja, la vache qui rit och tar en moppe hem. Pluggar med barnen i pailotten. Köper fisk av Esta på taket medan elektrikern lagar routern.
 
 
 
 
 
Fredag
Morgonjogg. Mango värd att dö för till frukost. Varje dag ris och bönor hos Tanti. Rörmokarn kommer och vi filosoferar över varför vitingar vill bli svarta och tvärtom. Stor fråga. Marie har använt den franska duschtvålen jag köpte i januari som hudcreme. Hon har blivit alldeles vit om benen. Läskigt. Alltså riktigt vit. Nästan som jag. Jag och Myra mutar ut vårt bagage i Lome. Vi åker på Juliens moppe runt och lämnar av grejer i kvarteren innan vi köper pizzaost på supermarche och far hem. Vi sitter "hela familjen" och sjunger barnsånger, äter pizza och ser My little pony på film ute vid Maries kök. Sen kan vi inte hålla oss längre utan plockar fram fotbollsgrejerna vi har med oss till imorgon...
 
   
 
 
 
Lördag
Det är uppställning vid köket och utdelning av lagtröjor 05.30. Alla barn är där. Alla blir fina och grymt peppade. En farmor kommer med sin flicka som varit ledsen hela morgonen för att hon också vill vara med så hon får en tröja och får låna Algots gamla badshorts. Sen springer vi sjungande och svettiga sex kilometer. Ali i täten och Marie sist.Däremellan massa barn. Solen stiger. Vi sopar stranden och utanför huset. Alla barn får Djenkoume och läsk och sen blir det fotboll på stranden. Vi badar. Tantis son simmar för långt ut och håller på att drunkna men Ali räddar honom. Han spyr och får åka till sjukhuset. Vi delar ut presenter på taket och sen blir det skola och choklad från Sverige. Lena, Mawuli och Myra lär sig franska, Jag lär mig Mina och Bernard lär sig Svenska.
 
         
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Grönt verkar det vara .här är det grått och lite vitt .kul med så my många bilder .härligt med kattungar kram

2013-04-13 @ 21:29:47
Postat av: Elsi

Åh så fint allting är!!

2013-04-17 @ 11:44:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0