Barn, värmepanna och pappa.

Onsdag
Kallt och gnistrande vackert ute. Det biter i kinderna av kylan och i hjärtat av skönheten.

Vi samtalar om att inte veta vem som är ens pappa. Eller pappan till ens barn. Eller om man är pappa till sina barn. Jag får samma kommentar som jag fått massor av gånger tidigare.
-När det gäller Ture behöver du ju i alla fall inte tveka.
-Hur så?
-Han är ju brun...
Hur tänker man då? Kanske har jag missat nåt i statistiken kring hur många av jordens män som är bruna eller? ;) Ture och Tage är tillverkade på Bröstorp. I samma sovrum faktiskt. Algot däremot är norrbottning medan Myra är... just det.... ryska! ;) Och om man ska gå efter var man är född så är alla fyra barnen värmlänningar. Tage berättar om sin nya lärare och säger att det är lite svårt; hon kan inte riktigt reglerna på skolan ännu och så pratar hon värmländska så att man knappt förstår. Myra pratar franska här hemma. Hon måste vara fransyska.
-Myra har fått pappas fötter och jag har fått dina, resonerar Tage. -Algot och Myra har fått pappas ögon, jag har fått Elins hår och både jag och Myra har fått pappas mage. Nu blir det sit-ups till våren ;)
När jag var 23 fick jag en stark längtan efter ett barn. När jag var 24 fick jag ett barn. Då ska man gå på föräldragrupp. Jag gick en gång och förstod med en gång att jag kommit fel. Jag skulle ju få ett barn inte en värmepanna. Eller ett hus. Eller en bil. Och sen hade jag ju ingen pappa med mig heller. Och det bör man. Eftersom det är papporna som kan nåt om värmepannor. Dessutom hade jag en föreställning som skulle ha premiär i augusti som vi hade börjat repa på Kvarntorpshögen...

Jag cyklar på motionscykeln till Bruce, Timbuktu och en massa ensamma män med gitarrer. Hela spotify är översvämmat av ensamma män med gitarrer ikväll. Jag orkar inte lyssna på dem. De måste ha någon slags kollektiv pappakris.


Torsdag
Jag bakar bananMuffins. Det är så lätt kvittrar Algot, man gör bara muffins och så har man i banan. Sen somnar han. Ok. I kakboken finns inte vanliga muffins med. Det måste vara omodernt. Lyssnar på en sång om muffins av Björn Rosengren på spotify.


Fredag
Planerar verksamhet, har möten, har barnkalas och hämtar på disco. Hepp.


Lördag
Det blev fyra godispåsar kvar från gårdagens kalas. Barnen får varsin. De blir jätteglada över att de ligger en film i varje påse. filmer som de själva rensade ut bland sina gamla i torsdags för att ge bort på kalaset. Underbar återanvändning!

Demokratin har sitt pris. Barnen hade fått julklappspengar av pappa och vi åker till Örebro för att handla. Nu är vi en slushmaker och en prinsessklänning rikare och Ture har ännu ett par coola hörlurar. De måste ju få välja ibland men det tar emot. Vi rullar in på Max för en hamburgare innan vi åker hem. Vi parkerar bredvid den silverfärgade Toyota previa som stått där förut när vi kommit. Känns speciellt. Vi hälsar på varandra. Vi har likadana bilar och åker till Max på lördagskvällarna.


Söndag
Vaknar med snyggaste knullrufset i stan och med ett antal barn som hoppar i sängen. Förvånansvärt utsövd. Jag tar med barnen på en skidtur över sjön in till Nora. De är stora nu. På två timmar har alla på sig ytterkläderna och har skidor och stavar och pjäxor på sig. Alla kan åka själva och resa sig upp när de ramlar. Det är coolt. Vi dricker varm choklad på isen och går upp på stan i pjäxor och handlar på Willys. Kommer på för sent att jag måste skida hem med all mat och att det kanske inte var så smart att köpa avokado och färsk koriander. När Myra och jag kommer hem sist av alla så vägrar hon gå in. Vi åker ett par varv till på åkern. Gungar i stora slänggungan, åker pulka i backen, springer upp och hämtar ved (eller jag springer och Myra sitter i pulkan och ropar fortare mamma) och bär upp löpbandet från bagarstugan. Allt medan killarna sitter inne och läser. Vi skalar potatis och steker köttbullar och gör brunsås. Sen blir det disco utan popcorn och chips och läsk på övervåningen för deras elaka mamma orkar inte plocka upp mer idag. Det räcker med att slushmakern står isärplockad på bänken i ett hav av is, glas, potatis och äppeljuice... Jag häller upp ett glas från 1½-liters kannan med ljummen mörk choklad som står på bänken för att stärka mig inför uppröjningen av kvällens fyrbarnsmammagräsänkakaos :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0