Myras brallor

Myra springer omkring på gräsmattan och hissar ner flaggan med Gunnar. Nybadad i kalla midsommarnatten. Här inne sjunger Sara Brightman högt och Tage äter kakrester och kalla potatisar med gräddfil. Algot dricker slattarna ur alla drickaflaskorna. Bästa stunden på dagen. Efter alla finkläder, god mat, kransar och umgänge. Softish. Inga mer förväntningar.

Myras byxor har brunnit upp. Medan vi var vid stången och dansade som små grodor och åt jordgubbstårta vaknade Julien ur sin feberslummer av brandvarnaren. Den varnade för att nedervåningen var rökfylld och Myras byxor stod i brand i tvättstugan. Vår sista kyckling är ju så ensam och frusen i tvättstugan så hen hade fått en värmelampa.
 
Vi laddar inför brödcykelmorgon. Midsommardagen snart och då ska vi leverera. Nu har bandspelaren bytt till franska smörsånger och vi torkar bort det värsta sillkladdet från bakbänken och bäddar ner oss i vardagsrumssofforna.  Idag har vi lärt oss att man ska inte ha värmelampan för nära tvätten, man ska alltid ha bra batterier i brandvarnarna och man ska alltid ha en sjuk togoles kvar hemma när man går ut på dans. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0