Ännu en begravningsföreställning

Lördag
Det är kväll. Vi har haft studiestund på taket. De yngre barnen har gjort läxor och Bernard har ritat en Sverigekarta och skrivit brev på svenska. Jag försöker ladda upp bilder på bloggen men det är svårt med världens sämsta internet. Den som vill se bilder får istället göra det på den här länken här.
 
Idag är dagen då den minsta kattungen lärde sig klättra ner för kokospalmen (Katterna bor på kökstaket där palmen står). Kattungen är från sista kullen ungar Miffo fick innan hon föll offer för Mawulis pappas hunger. Vi äter kokosnötseldad pizza idag. Lyx. Marie gör en frågesport om vem som ska få den sista pizzabiten och alla barn hoppar runt på varandra i köket och skriker för att hitta svaret på alla svåra frågor. Mawulis pappa kommer in i köket utklädd till vodoupräst, vitmålad över hela kroppen när vi ätit upp pizzan. Han skrämmer nästan livet ur oss och ber om sprit. Han får alla pizzakanter som finns kvar. Barnen bråkar, spelar Uno och äter choklad på taket medan jag och Marie och Ayi pratar och pratar i köket. Sedan badar barnen nattbad eftersom vi har fyllt poolen idag.
 
 
 
Söndag
Idag har vi haft fullt upp med togolesiska mått mätt. Egbe nye Egbe. Tidig morgonjogg. Vi träffar Eric som kommer förbi och byter bil på väg mot Benin och finpratar med hans vänner. Utflykt till Lomé för att dansa med Zondede på en begravning och köpa citrongräs och mango i Agbodrafo . Vi äter ris hos tanti till lunch och kollar på solförmörkelsen med en man som plockat fram sina solförmörkelseglasögon som han köpte på apoteket 2006 för 300 fcfa. Jag visar Marie hur man gör lemoncurd och vi smaskar i oss hälften i köket. Det blir fotbollsmatch utanför huset. Vi eldar upp all gammal vass från gamla taket och det ryker i hela kvarteret. Tage stylar och visar alla hur man löser rubricks kub och sen badar alla barnen och leker haj i poolen. Jag och Mawuli får gå till tanti och köpa nya kalsonger för han har inga kvar och han kan ju inte bada naken säger de andra barnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0