23 veckor

Fredag morgon
Jakten på pålägg är i full gång. Senap och honung är självklarheter. Sylt också. Och majonnäs. Kan man ha brysselkål på mackan ropar Myra. Salsa verde? Det var länge sedan det fanns ost och leverpastej. Men vi utvecklar en fantastisk uppfinningsrikedom.
The är slut. Lime, ingefära, pommerans, nejlikor, rabarberbitar, vaniljpulver och mandarin i en kanna blir till morgondricka. 

Rektor ringer från skolan för att kolla vad vi håller på med. Jag blir helt paff. Han säger att om jag inte är orolig för våra barns hälsa så är inte han det heller. Bra. Har tusen saker jag borde sagt om kreativitet, överflöd, hållbarhet, snabbmat och sånt men kommer inte på en enda.

Lördag
Till frukost bakar jag och Tage paj med vetekli, mandel, florsocker, rabarber och solroskärnor. Till det kokar vi egen vaniljsås= superfrukost!!

Lördagsmiddag. Kokta morötter och brysselkål. Värmda kidneybönor i chilisås. Hollandaisås på påse med tomat och timjan i. Myra och hennes kompis delar på ett paket nudlar som blivit kvar. Sedan länsar vi godisskåpet och tar lite av de popcorn som finns kvar.

Söndag
Sista kaffet. Resten av frukosten är inget vidare att tala om.

Vi 100kronorshandlar. Det är en slags familjehappening. Sen springer Algot en mil hem från stan. Tage lagar pianot och diskmaskinen. 

På kvällen blir det älgstek. Vi har handlat potatis för hundringen. Gelé och pulversås. Morötter och tomater. Sen rensar vi bort sista glassgnuttan och en massa chokladsåstubar, maränger och strutar till efterätt. Och ingen tycker att skåprensning är jobbigt.

Som tur är så räckte hundringen den här veckan även till frukt som barnen kan ha med sig till skolan så att personalen slipper oroa sig.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0