Nu åker vi till Råssö!

Fifi har under dagen åkt till Stockholm helt själv och virrat fram och tillbaks och vi har varit telefonväxel mellan henne och Florin som hon skulle möta där. Hon ska läsa engelska och svenska och återkommer hitt till Bröstorp i slutet av augusti. Vi åker till Råssö... i morgon bitti om vi hinner klart i kväll med det vi måste... så nu ska jag städa i renoveringen och packa...

RENOVERINGSSTATUS IV

      

Nu har det hänt saker igen, även om man inte tycker att det händer något alls ibland när man bor mitt i smeten. På första bilden innertaket till vår farstukvist som har börjats på. 1planka uppspikad. Sedan ser du utbygnaden på vårt vardagsrum på andra bilden. De senaste två veckorna har vi målat den, lite i taget, hela tiden avbrutna (ibland önskar man att barnen gick på dagis några timmar på sommaren med). Allt rött är färdigmålat, lite vitt kvar på andra varvet. Sedan bild nr tre är från lekstugan. Panel uppsatt klart!!! Målad ett varv. Lister på plats. Fönster satt gångjärn på och nytt gammalt golv inlagt! Bild fyra är vårt sovrum som mot alla plner har blivit beige. Målat och klart. Golvet är oljat och lutat och nu väntar vi bara på elektrikern där. Garderober på plats och skjutdörrar ska det bli... sen. Vårt uterum innifrån på bild fem och så till sist räcket som är på G så att barnen inte ska trilla ner handlöst i den nya trappen.

4 ÅRVi har haft kalas för Tage som har fyllt fyra år!
Han har fått skattjakt och ballonger och sockerdricksträd och massor av presenter.


    
Tältning vid stranden. Fint väder! Fifi sov inte i tältet, hon tyckte att kylan var bedövande och frös mest. Vi, resten av familjen badade och tvättade oss, grillade korv, spelade fotboll och myste framför elden i solnedgången. Alla barnen tyckte att det var supermysigt att kura ihop sig i tältet och sedan vaknade jag och Ture först vid halv nio.

Nu kommer det snart en ny renoveringsstatus för visst har det hänt lite saker...

TÄLT FRÅN ÖB

Jodå, Robert och Jeanette, det har hållit natten igenom.
Vi har tältat. Badat och tvättat oss i sjön. Grillat. Stekt krabbelurer på stormkök. Ätit chips framför brasan. Spelat fotboll. Sovit gott hela familjen i sovsäck fram till klockan nio. Det är härligt! Ture och jag är uppe och gör frukost till de andra sovrävarna nere i tältet.


Kväll

En  kväll med alla barn vakna länge. Algot och William är de sista som nu håller på att somna (00:45). Jag har spacklat lite i vårt blivande sovrum och nu ska jag gå och ta ett varmt bad. Nästan ingenting gjort på renoveringen i dag heller. På torsdag ska vi ha renoveringsbarnvakt! Längtar!

Att det ska vara så himla svårt...

... att träffa andra människor. Lära känna varandra. Skapa nya kontakter.
fifi är här sedan en vecka tillbaks. Hon vill träffa ungdomar och prata engelska. Hur gör man. Helt plötsligt märker jag att jag inte känner så många 20-åringar längre.
Vi har gått på fik...  resultat noll
vi har varit på biblan... sommarstängt
Vi har varit på turistbyrån... resultat noll
Vi har varit på tennisklubben (hon spelar tennis)... resultat: en man tog mitt telefonnummer
Vi har ringt kusinerna... resultat alla är på semester
Vi har varit på högmässa... inte ens kyrkkaffe
Vi har letat efter sommarkurser i närheten... resultat det finns en i siggebohyttan i akvarell 4-5 augusti.
Hur träffar man nya människor här omkring?


Och finns det någon som vet hur vi kan få tag på ett rum till henne i Stockholm 30 juli och åtminstone 2 veckor frammåt så att hon kan ta intensivkurser där i franska och engelska?
Myra vill inte sova i kväll. William går och bär på henne, jag bloggar och Fifi viker tvätt!

   

Myra, qui maintenant parle francais parfaitement!


SJÖVILT PÅ BRÖSTORPHär är det kul att leva på en sommardag...
W:s kusin med fru och tre barn kom oväntat i måndags kväll och har varit här och stojat sedan dess, fifi är här, renoveringen starar halv sju varje morgon och DET REGNAR non stop. Jag och mamma var på ikea i går och köpte garderober, pappa har spikat upp en vägg och dörr och i morgon ska vi handla tapeter så att fifi får ett eget rum att sova i mitt i all röra! Det är kul när det händer saker! Klockan är halv tolv och jag är helt slut. Jag träffade Ida på jobbet i dag för att få en först inblick i vad som händer på jobbet till hösten. Vi har köpt ett nytt tält också...

I morgon kommer Fifi


 

Nu i kväll ringde Eric från Togo och meddelade att Josephine, en av Tures systrar sitter på flyget hit och är framme i Stockholm i morgon 12:35. Hon ska bo här och ta hand om vår franskundervisning ett tag och om hon trivs ska hon försöka få plugga här så småningom. Hon kommer i morgon! Är det inte afrikansk mentalitet så säg... Ja vad ska man säga... Bienvenue Josephine! Och välkommen hit alla som kan franska eller Ewe så att hon får träffa folk och prata lite.


Två av Tures systrar, tvillingarna Josephin och Josephine

DOP


Myra döpt i Gammelstads kyrka 2007-06-25
*Myra Johanna Gunhild Märta*
   

Lite fler bilder från Luleåresan..
   
   

RENOVERINGSSTATUS III

Renovering är ett för litet ord, kan någon komma på ett större?
Inget golv som var är nu kvar på nedervåningen. Inte heller någon vägg.
I fredags när vi satt på norrlandståget och hade åkt hela kvällen, natten och morgonen och bara ville hem och duscha (sittvagn med fyra småbarn!) så ringde pappa och sa att vi hade ingen trapp till överåningen, inget vatten och inget avlopp. Hela huset var fyllt med byggdam. Vi har bott hos mamma ett par dagar och åkt hit och städat på kvällen när barnen somnat. Mamma har lagat mat och tagit hand om Myra! Tack! Nu bor vi mitt i renoveringen och huset kommer att bli STRÅLANDE FINT! När det blir klart.
Lite bilder på hur det ser ut just nu!
     
Trappen är på plats. Räcke runt den är också snart på plats. Det blev en jättefin ektrapp med räcke i vitt och ek a la Sven. Allt är klart för att lägga golv i nya utedelen av vardagsrummet och första plankan är lagd. Det blir det sista trägolvet på nedervåningen. Frågan är nu om vi ska luta och olja det eller bara olja? Golvet i vårt sovrum är lutat och oljat (se andra bilden ovan).

En dag med fyra barn...


Ture och Tage leker cowboys och fångar varandra med lasso. Jag ammar Myra. Algot sitter i ett hörn och skriker för att han inte får ha saxen. Ture måste bajsa. Algot tar över hans plats i Cowboyleken. Tage fångar Algot som blir arg. Det är slut på toapapper. Jag ber Tage hämta. Byter bröst. Tage knyter fast Algot i frysen för att han inte ska smita och springer och hämtar papper. Ture får papper. Algot försöker komma loss men lyckas inte. Han får upp frysen och börjar plocka ut varor medan han letar efter glass. Jag lägger ner Myra, knyter loss Algot och stoppar in allt i frysen. Myra skriker. Sätter mig med Myra igen. Algot ställer sig bredbent och kissar på "hoppmadrassen" som är full med ren tvätt.  - Ture, är du klar? Kan du hjälpa Algot? Ture tar av Algot hans kissiga byxor och slänger dem i tvätten. Tage har hittat en massa fina saker i pysselhyllan som han vill pyssla med.  -Snälla Tage kan vi inte pyssla om en liten liten stund? Nej. Men lägg sakerna på bordet istället så att inte Algot tar dem. En halvtimme senare har Algot ritat fina bläckcirklar på hela tapeten.

Algot skriker för att han inte får öppna grinden på dagis, för att han inte får sista biten banan, för att han får sista biten banan och för att han inte klarar av att öppna grinden själv när ingen hjälper honom.


Barnen ska få köttbullar och pasta i dag om de lagar det själva. Jag lägger mig på soffan och tänker dirigera arbetet därifrån. Myra sover faktiskt. Jag säger att det vore gott med en loka och Ture fattar vinken och öppnar mig en loka. I nästan tio minuter funkar det, sen har Algot och Tage börjat slåss om vem som ska röra i köttbullarna och efter det står jag vid spisen men barnen gör klart det mesta själva (tycker de iaf) och de äter kopiösa mängder köttbullar och pasta. När de ska hjälpa mig att plocka undan förklarar Tage för mig att smöret och tomaterna är liksom mer kylskåpsvarelser än pastan.

Tage säger att han får så roliga drömmar i hjärtat när han hoppar på madrassen. Han blev jätteledsen i kväll när han hade slagit in paket till Bettan och hon inte var hemma. Han älskar att göra presenter och gå på kalas.

RSS 2.0