En dag mötte vi Kurten


En dag när vi slaskade oss ner på isen just innan mörkret föll hade vi tur att möta farbror Kurten med sin skoter. Och vi fick provköra!

Jo, vi har haft barnfri helg. Det var toppen. Och vi har gått vidare i vardagen lite mer avspända. Om någon är avis på Kerstin som hade barnen så går det bra att ställa sig på kö inför nästa helg om tre år! Det kan även tidigareläggas om intresset är stort!

Bytardagarna är också avklarade. Barnkläder en masse och ganska mycket böcker den här gången... och trötta fötter och några intjänade tusenlappar. Jag har en kasse kvar med kläder i storlek 68-80 om någon är intresserad. För först gången en bytardagskväll fick jag skotta när jag kom hem. Vilken vinterkänsla. Vårt hus och platsen vi bor på är vacker på sommaren med allt vildvin och murgröna och sjön och så, men nästan ännu vackrare är det på kvällarna vid tio-elva när man har varit ute och eldat och skottat lite och det är mörkt ute och ljust i huset och alldeles tyst och stjärnklart.

I kväll kom jag hem tidigt för att vara måndag. Vi har hunnit varit med barnen ordentligt. Myra, Ture, jag och William spelade Lusen (inköpt på bytardagarna) och fikade medn Tage och Algot var ute i snålblåsten  och duggregnet halvt påklädda och bygde en koja av pinnar runt ett träd och klättrade i träd och satt och huttrade under gungorna med en lokaflaska som de smugit med sig ut i en gympapåse.

Nu sover de. I soffan ligger fem rena lakan. Hela byrån är full av torkande glitterteckningar. På golvet i hallen står och ligger 21 skor och stövlar och jag är trött på att plocka undan. Ture och jag har i alla fall kört två tvättmaskiner i kväll och Ture har kollat vilka plagg det står 60grader i. I jämställdhetens namn.

I morgon fransklektion, hemmajobb och simskola och handling. Tage ska vara på lokalradion ungefär vid halv ett så lyssna då!

Nedräkning

Nedräkning.
4 dagar kvar.
Fredag kl 17.00 till söndag odefinierbar tid.
Vad kan man göra med så lång tid utan barn?
Allt!

Jag har haft tusen (fem) jobmöten på kvällen i dag och sedan läst en bok om vilda djur på savannen. För barnen. Algot pratade om Noshörningar och Lejon i en timme innan han kunde somna. Noshörningar har inga fiender förutom människor hävdade jag. Stämmer det? Algot sa att det nog stämmer. Man kan ju såga av benen på dem med en såg föreslog han. Man inte jag för jag är för hög. De skulle ju se mig direkt!
Visst får man bilder av hur det ser ut i hans lilla hjärna.
Tage satt och skrev härom dagen. Tränade bokstäver. Han var MYCKET nöjd! Han hade hämtat bokstavsplanchen och stavat sig fram til FAN. Sedan skrev han även JÄVLAR. Utan assistans från föräldrarna.
Visst är det så att man lär sig något mycket lättare när man är motiverad!

Ny kock i familjen

Ture är 8 år och då får man börja laga och bestämma en middag/vecka.  Så är reglerna nu i vår familj. I dag har vi ätit falukorv och pasta och morötter och ketchup. Och lagandet gick bra. Han var stolt. Hoppas på en god fortsättning.

Någon (!) har låst in nyckeln till folkvagnsbussen i... folkvagnsbussen(!) som står på parkeringen utanför dagis.
Hm...


Jåcken Jåll

Algot kan inte säga R.
Det gulligaste är ju:
Ååå lajt (alright)
Jåcken jåll (Rock'n roll)

Tips på tvättlekar:
2-åring: För varje plagg du tar ut ur torktumlaren och viker så får tvååringen gissa vem det tillhör. Förvånansvärt kul! Myra har rätt på 95%
4-åring: Duktighetsfeber, hur många plagg kan du stoppa in i tvättmaskinen. .. och så lär man sig räkna på köpet!
5-åring + 8 åring: Poäng på varje gång man plockar ur eller stoppar i en maskin eller bär upp sin egen tvätt.  Dessutom extra poäng om man hjälper sina syskon. Genialiskt samarbete! Poängen kan man göra kul saker för.
Hela familjen: Strumpbingo! Häll ut alla strumpor på golvet och säg klara färdiga gå. Flest par vinner.

Ture har fyllt åtta år i dag. Party hela dagen!!!

Pizza o gröt

Söndagkväll och vi har burit möbler ur Anders hus. William är inne i stan för att köpa pizza.Myra och jag försöker skruva i några knoppar men Myra är trött och borren går av. Pizzan har anländeroch alla barn utom Algot sitter vid bordet. Algot ligger naken under ett täcke på golvet.
- Algot, om du ska ha pizza så får du gå och ta på dig ett par kalsonger nu med en gång för alla andra sitter vid bordet redan. (paus) Annars blir det ingen pizza Algot, då får du äta kall havregrynsgröt eller fiskpudding i stället.
- Jag tänker inte ta på mig kalsonger!
Jag tänker att det är väl bäst att ignerorera så jag går och sätter mig vid bordet. Algot smyger fram till mig efter en liten stund;
- Vad var det jag skulle få?
- Kall havregrynsgröt eller fiskpudding!
Algot glider upp på stolen.
- Då tar jag helst havregrynsgröt, lite lagom varm.
Så det var bara att göra gröt medan alla väntade och pizzan svalnade... och nu är alla mätta och belåtna. Tage började krama stolen efter tre bitar pizza och sedan frågade han om man fick gå och vila lite... Nu sover Myra också och Ture och Algot står och borstar tänderna och vi ska gå upp och lägga oss bland leksaker, tavlor, möbler och frisiduller i lekrummet. Tage har prytt det rummet med en tavla på Anders sista orgel i guldram som han hittade bland de sista sakerna i dag.

RSS 2.0