En drömsöndag i snöyran!

Nybakt frukostbröd, slappa med barnen i soffan, brasa, läsa bok.

Vi packade korv och kaffe och gav oss ut frammåt lunch. Fortfarande när vi kom ut var det julaftonsväder. Stora snöflingor dansade ner och kramsnön var perfekt! Alla träd gnistrade vita.

Efter tio minuter, innan vi hunnit halvvägs ner till pulkabacken med packningen, pulkor och barnen så regnade det småspik och blåste och när vi kom ner till backen var slasket ett faktum. Tage åkte tappert några gånger slalom i backen men Algot var redan blöt, Myra hade vaknat och William försökte göra upp brasa. När Ture skulle prova sina skidor kom pappa med plogen. Han lyfte plogen när han körde uppför backen och Ture åkte ner en gång. Sedan kom han tillbaks och plogade hela pulkabacken! Alla barnen frös i blåsten och var dyblöta. De fick lite korv, mer orkade vi inte packa upp, de bytte till torra vantar som vi tur nog hade med i väskan. William försökte pigga upp en gnällande Myra med att åka fem gånger jättefort i backen på bobben och Myra tystnade i ren förskräckelse. Sen öste vi snö på elden och traskade blöta hem. Barnen hade ylleunderställ för att klara en halvdag i backen men det hade varit bättre med galonisar!!!

Hemma. Tage och Algot förstör flyttkartonger i köket. Ture läser Kalle och grillar pinnbrödet svart i spisen. Myra välter ut en termos (ljummet) kaffe på golvet! vårt oljade golv tål ypperligt en termos kaffe! Det är bra. William sågade av lite metallgrejer i verkstan. Sedan blev vi bjudna på mackor hos mamma, skönt. Algot vägrade åka därifrån och fick stanna kvar och somna där.

Ture har stoppat sin fjärde tappade tand under kudden i kväll. Visste ni att om man lägger den i ett glas blir det en guldpeng, om man stoppar den under kudden blir det en tjuga!

Kameran är batteri-slut. No foton.
Godnatt

Kommentarer
Postat av: Maria

Vad mysigt ni verkar ha fått det i huset. Och stort!!!

Är du hemma någon dag så kommer jag gärna förbi och tittar/leker. Tack för erbjudandet om att passa barnen. Jag ska komma ihåg det!

2008-02-05 @ 12:27:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0