Provocerande

Många tycker att det är väldigt provocerande när man frågar om de jobbar heltid och har barnen på dagis och när man säger att det är en prioriteringsfråga. Men jag tycker att det är det. Kanske inte om man är ensamstående med barn och en halvdan lön. Men om man är två (med halvdan lön). Det är ett aktivt val nästan jämt.

Bo finare eller ha mer tid med barnen?
En ny soffgrupp eller 20 tidiga eftermiddagar att göra något tillsammans.
En platt-TV (16 000kr) eller fyra månader med en extra dag ledigt i veckan?
Nya kläder och skidor till barnen eller begagnade och 25% mindre jobb.

Det klart att det provocerar. Men jag tycker att det är viktigt att tänka på ATT man har valt det man har till stor del.
Vi har valt att leva på 16 000kr netto i månaden + barnbidraget.
Det är vårt val!

I går var vi på Nepalfest. Att åka till Nepal i några år är också ett val. Ett modigt val. Jag hoppas vi vågar göra ett sådant Togoval i framtiden för en tid.

Jag har varit på en härlig rytmikklass idag på universitetet. När jag kom ut fick jag vårkänslor på vägen till bilen. Solen sken in överallt!

Tage vill inte att vi ska ha råttfällor utan tycker att vi kan ha råttlarm för man ska inte döda djur. Men sedan spelade han och Ture ett spel på svt's hemsida som går ut på att döda elaka råttor. Vi hade en diskussion om råttornas föräldrar och barn och dödandet. Men Tage påstår att det inte är på riktigt utan bara ett dataspel... Jag gillar inte dödandet i dataspel. Inte ens på råttor. Jag fattar inte vitsen...

Kommentarer
Postat av: Ardekusin

Jenny for president! Jag röstar på dig som väljer bort platt-TV:n och dödandet. Fram för relationer och liv! Mjölk och kärlek är vad alla behöver :)

2008-02-12 @ 11:22:56
Postat av: Elisabet Eknor

Heja heja...jag röstar också på er!!!Kläder på kroppen,tak över huvudet,mat på bordet,VÄRME o KÄRLEK är allt man behöver. Kram

2008-02-12 @ 20:29:42
Postat av: Set & Agneta Skyllerstedt

Hej!
Läste just på eran hemsida att ni har fullt upp med barn och husrenovering, det bir säkert bra när det blir färdigt.
Såg också att pernilla med familj har åkt iväg till Nepal, hoppas att det går bra för dom.

Hälsa pappa och Kristina att vi kanske ses snart.

Kram

Set och Agneta

2008-02-19 @ 18:23:39
Postat av: Pernilla

Bra Jenny, provocera mera!!;) Skriv det inlagget i NA eller DN vetja! Vi hejar pa dig, mer tid med familjerna at folket!

2008-03-01 @ 11:30:57
Postat av: undrar

Jag skulle vilja veta vad ni har för fasta kostnader per månad, som hyra och el? om ni klarar er på 160000??? Är tacksam för tips om hur ni får det att gå runt.

2008-03-13 @ 15:17:05
Postat av: Faster

Härligt att det fortfarande finns friska UNGA människor som VÅGAR prioritera, som fattar att det även är miljövänligt att köpa kläder på bytardagarna. Pernilla ville som liten hellre ha "ingångna jeans" än nya stela som precis när de var som skönast blivit urvuxna - ioförsig till glädje för Magnus. Med ert val kommer ni att känna era barn, kunna följa deras tankar, förstå o svara på deras undringar som ju kommer oavbrutet o inte den lilla stunden på kvällskvisten mellan dagishämtning och godnattsagan, ja ni blir helt enkelt en väldigt LEVANDE familj.
Fortsätt, kram Siv

2008-03-15 @ 21:13:15
Postat av: Ola Englund Hoelstad

Det är härligt att veta att vi inte är själva, Jenny!
Vi (man, fru & två kottar om 5½ resp 3 år) lever på en 40% lön + barnbidrag = ca 11.000 i månaden. Vi har en stor egenköpt villa på landet och är en väldigt vanlig barnfamilj, men med ovanliga prioriteringar. Vi prioriterar tid före pengar. Vi äter mycket ekologiskt och väljer grönt före kött, även om fisk och kyckling ofta står på menyn.
Bytardagar har gett barnen såväl schyssta P.O.P-byxor som bra vinteroveraller. Klart att det är skralt i kistan ibland, och vi medvetet äter polentagröt till middag för att hålla kostnaden nere, men för att citera en fattig maorisk fyrbarnspappa "We're as poor as can be, but we're living the life of kings!"

Kämpa på!

2008-04-10 @ 21:50:51
URL: http://www.englasskafferi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0