Som om det vore en helt vanlig lördag

Det är lördag morgon 7:40 och vi har varit uppe i alla fall en timme. Jag tänkte att vi skulle få lite sovmorgon men så bajsade Myra på golvet och på mattan och Tage kom in med såg, kniv och en massa andra verktyg och ville snickra. Nu är alla barnen vid morgonTV en stund. Ture har väntat på att klockan ska bli halv åtta i ett par timmar nu...

I går morse vara barnen ute innan frukost och rullade snöbollar. Nu är det bara bollarna kvar allt annat har smält.
 
Anders lämnade IVA för en vanlig avdelning i går vid lunch men var tillbaks på IVA på kvällen igen. Vi slits mellan hopp och fötvivlan. I går eftermiddag var William hemma och vi hade några vanliga timmar, gick på en promenad hela familjen och pratade om att han kanske skulle kunna komma hem om en vecka. Nu verkar det inte så. Det råder undantagstillstånd i familjen och vi försöker att föra ett någorlunda vanligt liv för barnen men det är svårt. De stunder William kommer hem går åt till att planera hur vi ska få ihop resten.

I går eftermiddag när William hade åkt till sjukhuset ville vi ta oss för med något. Vi plockade bort allt från väggarna i rummet uppe och började spackla. Först spacklade jag och Algot. Han tyckte det var kul och gjorde fem centimeter tjocka klumpar över varje skruvhål och lite på andra ställen. Sen kom Tage. Han var jättenogrann och spacklade en remsa noga noga. Sen var helt plötsligt Myra med. Hon spacklade med händerna. Jättemycket på väggen. På bokhyllan, trappräcket och en del på skinnsoffan. Fyra gånger gick jag och tvättade av henne och satte henne med duplot på nedervåningen. Sen kom Ture och ville prova. Han spacklade och spacklade medan jag tog hand om Myra. Han spacklade hela väggen. Jag hade glömt förklara att man bara behövde spackla där det var hål och sprickor.
Sen tog jag på alla barnen och så gick vi på en nyttig runda:
1) Matade kaninerna
2) Slängde eldsopor
3) Gick och eldade i pannan
4) Slängde komposten
5) Gick till bakstugan och "tränade" (på Tages initiativ såklart)
När vi kom tillbaks sövde jag Myra för hon var jättetrött. Ture, Tage och Algot satte sig under Tures skrivbord i ett täcke och tittade på Kalle och chokladfabriken på Tures dvd.

Vi räknar inte med att William kommer hem i dag. Solen verkar vara på frammarch. Hitta på något ute, ringa kompisar kanske. Det är ju allahelgona/Hallowen. Köpa pumpa och göra en ljusstake? Åka till kyrkogården? Bus eller godis? Vi får se!
Nu kommer charmtrollet ner från morgontv, hon tycker bara det är kul i tio minuter... vi ska göra frukost...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0