Dagen efter

     

Pappa, Micke och Sofia har åkt tillbaks till Sverige. Sanna har åkt till Kpalimé igen. Det blev tyst och tomt. Söndag. Inga hantverkare här. Bara familjen, Marie och Miffo kvar. Och så hönsen. Alla höns går och kacklar fridfullt i inhägnaden. Alla utom en. Hon tar sig ut hela tiden och skitar ner och pickar upp allt jag försöker odla. Hon smiter ur hönsgården på något ställe som varken vi eller de andra hönsen vet om!

Sent blev det i går på flygplatsen och sjukhuset där Tures syster Sofia ligger med Malaria och sen hem till Eric mitt i natten och hämta salami och polarkakor som pappa hade med sig och som vi glömde där.

Lite hemlängtan i dag. Tomheten som kommer dagen efter. Efter ett projekt, en föreställning, en semester, ett förhållande, ett jobb, ett avslutat engagemang. En halvtaskig söndagsutflykt. Barnen har haft affär här utanför och sålt kokosnötter och godis till förbipasserande. Vi har ätit små gula mango som man skalar med tänderna. Lovad vare mangosäsongen! Vi har putsat och murat klart det sista på pizzaugnen och börjat elda så smått i den, ännu ser den finfin ut och har inte spruckit. Om den spricker för att stenarna är för dåliga så vet vi ju vad felet är och så har vi en prototyp att titta på när vi gör en ny! Jag har planterat Aloe Vera och kaktusar. Gjort en köksträdgård vid Maries kök med basilika, oregano, paprika, lavendel och timjan. När vi kom tillbaks från utflykten så var hönan i köksträdgården och Marie var arg. Den är elak, sa hon. Det blir hönsgryta i veckan! Har fått sms från Sanna som överlevt sin första nattklubbskväll i Lomé och nu befinner sig i ett varm rum i Kpalimé utan lakan och fläkt och inte vet hur hon ska hitta till Centre Artisanal i morgon. Det är varmt och kvavt och jag har en stor tretimmarstvättkorg nere vid brunnen att börja veckan med i morgon. Sämre kan man ha det! Bäst att gå och sova. Kram på er och tack för alla kommentarer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0