höna och tupp och ett nytt dagis

Hubert, Erics bror som jobbar på BTCI, storbanken i Togo, kom förbi här på kvällen. Han skulle upp till släktbyn och hade lastat bilen full med majsmjöl och en höna och en tupp. Hönan och tuppens räddning blev att det hade regnat så att han inte kunde komma fram. För att ta sig till byarna runt Afagnan måste man numera faktiskt ha båt. Tiden är ur led. Det ska inte regna så här i septemebr-oktober. Så vi fick köpa hönan och tuppen och ge Hubert mat och en sovplats. I morgon får vi bygga hönsgård.

Vi har köpt en moppe till Julien också. Vi äger den och han ska köra Zemijan (moppetaxi) med den i Lomé och betala av 37 000 varje månad + en gratis dansträning i veckan. Låter det vettigt i svenska öron?


Algots utslag och svullnader kanske kan vara psykiska påstår läkaren. Kanske det kanske. Svårt att veta. Eller så är det så att hans mamma är för dålig på att skölja ur tvätten så att det är tvättmedelsallergi. Hur som helst så har jag i dag ordnat en dagmamma till Algot och Myra i stället för den varma skolan med alldeles för många barn och för hög ljudnivå för en speciell kille som Algot som blir aggressiv och arg och ledsen när han inte gör sig förstådd och barnen skrattar åt honom. En yngre kvinna i kvarteret som har gått ut skolan och pratar bra franska ska ha litet dagis på sin gård. Hemma hos sin familj. Hon heter Solange och hon hämtar Algot o Myra här varje dag klockan sju och de knallar hem till henne. Där kommer det att vara två andra barn i Myras ålder som heter Anna och Prospère och så de äldre som bor på gården. De ska få vara med i familjesysslorna där och hon ska lära dem franska och Mina och leka och måla med dem. Vi var och hälsade på där i dag för första gången och Algot var positiv. Myra också eftersom det faller sig så väl att de har fyra kattungar på gården. Marie har poppat popcorn som de ska ha med sig. Vi har haft diskussioner med snickarna. De har levererat bardörrar i Ebenholts fast vi beställt i Iroco. Vad gör man?

 


Kommentarer
Postat av: kerstin eknor

Hej

Det verkar jättemysigt med kattungar.Det låter som ett klokt beslut att det blir lite lugnare med en dagmamma,Hoppas att ni får kycklingar så småningom.

Kraaaam

2010-10-06 @ 13:31:25
Postat av: Inger

Jag ser fram emot rapport om hur Algot och Myra har det hos sin dagmamma. Hoppas att dom kommer att trivas och att det går bra.

Ture och Tage då --har dom det bra i skolan och är dom i samma klass?

När det gäller dörrarna....ebenholts är ju svart och vackert ...det andra har jag aldrig hört talas om så därför så säger jag behåll dom om dom passar. Passformen däremot är viktig.

Hälsa alla jag känner och ta hand om varandra...Kram

2010-10-07 @ 07:33:38
Postat av: Ingrid Kallrén

Hej Jenny & William!

Jag har skrivit till er på www.gototogo.se

Bästa hälsningar

Ingrid K.

2010-10-08 @ 22:18:14
Postat av: Gunhild

HejJenny.

Testar bara och ser om det fungerar

2010-10-09 @ 15:19:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0