Grymt

Det känns i fötterna. Vi har dansat på cement nu onsdag, fredag, söndag. I onsdags mycket barndans. I fredags intensiv med Bima och Adjogbo och i dag full fräs tillsammans med fyra tyska ungdomar. Grymt!

  

Två kycklingar har tittat ut. De är små och grå-bruna och ulliga. Koklovi. Hönan har säkert femton ägg till som hon ruvar på. Får se hur många de är i morgon. En paprika börjar bli röd. Vattenmeloner har börjat runda till sig. Häftigt.

  

Barnen fick julklappspengar av sin morfar och ville åka på hotell. Så vi har varit på Hotell Clementin två nätter. Det var fint. Med pool, biljardbord, badkar och restaurangmiddag. Tv på rummet och chips på kvällen. Sen var det ändå rätt skönt att stanna till i Agbodrafo på vägen hem och käka vid vägkanten. Jag köpte kokta ägg i en plastpåse, fyra limesaft och fettkakor. Tage köpte kokosnötter av några coola killar. Coolt, nära och billigt! Vi träffade några finnar på hotellet som jobbar med Togos elförsörjning och som skulle komma och äta köttbullar hos oss. Med lingonsylt. Just nu serveras det grillspett med Akpan i baren och så pizza på fredagar så klart. Grymt god pizza!

    
 
I torsdag när barnbidraget kom försökte jag göra två uttag i Aneho. Inget fick jag ut. Men banken har dragit 400 000cfa från mitt konto. Hela barnbidraget! Grymt.

 
Vi har haft kalas för Bernard i kväll. Han fyller 14 år. Vi bakade citronpaj, blåste upp ballonger och sjöng för fulla lungor för honom. Han fick ett par fotbollsskor i present och blev mycket glad. Han gillade inte citronpajen men det gjorde alla andra som åt två bitar. Innan Bernard gick hem bar han ner Myra till lägenheten, hjälpte till att duka av och såg till att få med sig tombuteljerna till kalasdrickan med sig hem. Livet ter sig lite annorlunda för en kille på fjorton  här mot i Sverige. Jag skulle så gärna vilja låta Bernard följa med till Sverige och hälsa på. Se barnens skola. Träffa alla deras kompisar. Se hur vi har det. Han visar ju oss sin värld. Men även om jag hade råd så vågar jag inte ens påbörja den processen med konsulatet i Ghana. Orättvis värld. Åttio afrikaner omkomna på havet i liten dålig båt på väg mot Europa. Vad håller vi på med?

Grymt.

 

Harmattan har inte direkt gett sig av men övermannas ibland på dagarna av solen och värmen. Diset skingras och temperaturen i skuggan letar sig återigen upp mot 35. Här i sovrummet tutar Ac:n och går på 26 grader. Skönt. Ibland går säkringarna men det är väl för att vi bara har en fas. Eller så är det för att finnarna hällt för dåligt med koskinkorva i elverket.

Nu ska jag sova för i morgon är det upp klockan halv sex som gäller. Grymt.


Kommentarer
Postat av: Inger

Ni verkar ha haft en skön helg med diverse aktiviteter. Minisemester. Roligt med alla bilder. Är det boungavilla --den orangefärgade längst ner till hö- Vacker-har bara sett rosa förr. Beror kanske på jorden den växer i?

Vi tänker mycket på er. Ha det "gott".

2011-01-24 @ 08:28:48
Postat av: jenny

Yes Inger det är bouganvillea. Och den är många meter hög och bred och på vår gård finns det brandgul, ljusrosa med melerade blad, "vanlig" rosa, kraftiga rosa med täta klasar av blommor och en som är både rosa och vit på samma buske!

2011-01-24 @ 11:29:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0