Hösten som gått

Det är många som frågar vad vi gör här om dagarna. Ibland försöker jag förklara. Ibland säger jag att jag mest badar i poolen och dricker paraplydrinkar. Tänkte ge en kort blink av hur vår vardag sett ut under hösten. Kanske är lite tråkigt för dig som mest vill tro att vi har semester men hoppa då bara över resten av det här inlägget!

 
Måndag-Torsdag
5.30                klockan ringer. Jag öppnar fönstret och väcker sedan resten av familjen. Påklädning.

6.00                Brödcykeln kommer förbi. Vi köper bröd. Fixar i ordning choklad, thé, smör, mango m.m. på terrassen. Frukost!

6.45                Tvättning av mangomosiga barn. Fläta hår. Borsta tänder leta på skor som aldrig är där de ska vara. Bråttom. Packa skolväskor.

7.00                Moppen kommer och hämtar de två stora till skolan och Solange kommer och tar med de två små till ”dagis”, en procedur med vinkningar och pengar till kex m.m.

7.30                Jag och W redo för joggingtur. Joggar i svett och sand.

8.00                Tillbaks. Alltid någon att diskutera något med som väntar utanför muren. Lite diskussioner, några magövningar och armhävningar. Dusch.

8.30                Jag vattnar trädgården och / eller tvättar.

10.00              Kaffe och pluggstart på taket. Alltid någon räkning eller mail att kolla av också. William städar eller fixar med något som behöver göras på gården. Det här är som en sommarstuga som inte renoverats på tjugo år. Fönstren har ätits av termiter, kranarna har rostat, gardinerna möglat, pumpen gått sönder. Allt sådant försöker vi ordna upp nu. Vi vill kunna hyra ut huset när vi inte är här. Och som ni sett tar allt sådant tio gånger längre tid här än hemma. Det är inte bara att åka till ikea och köpa nya hyllor…

12-14              Barnen kommer hem. De får en stunds siesta.

15-18              Ture och Tage har svensk skola med William och måndag och torsdag även en timmes extra franskundervisning med monsieur Amematron. Jag och de mindre barnen städar, tvättar, uträttar ärenden på stan, lagar mat, planterar och går promenader i kvarteret för att köpa kex. På tisdagar storhandlar vi på marknaden och det tar ungefär tre-fyra timmar.

18.00              Det blir mörkt. Vi duschar. Vi äter. Vi tar en kaffe. Sedan söver vi de barn som inte somnat bums efter maten. Planerar morgondag. Läser. Skriver.

 
Fredag
Liten sovmorgon. De stora barnen har sedan svensk skola hela förmiddagen. Jag och Myra och Algot fixar med huset och renoveringen och trädgården. Åker till Aneho och handlar inför helgen. Efter lunch är det dans med Julien och sedan badar vi och bakar pizza och… fredagsgrejar, målar någon hylla, skruvar ditt några gångjärn, planterar om en buske, skyfflar lite sand.

 
Lördag-söndag
Tar igen skola vi missat. Träffar Eric. Äter lördagsgodis. Lagar mat. Åker till Lomé gör en utflykt till stranden. Picnic. Åker pulka. Åker till Aného och går på någon bar. Gör sådant man gör på helgerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0