Om Afrikanska ledare och morotskaka

Fredag kväll. Efter kvällsmaten brer vi ut en bastmatta bredvid bordet uppe på terrassen. På en stol ställer vi datorn och sedan ser vi Sunes sommar på dvd. Myra somnar. Alla andra gillar den, även Armand. Ture och Algot översätter sporadiskt åt honom och berättar om allt på filmen och om det är så i Sverige eller inte. Ibland känns det som om det finns ganska många likheter mellan vår familj och Sunes. Vi äter varsin smal bit av morotskakan jag bakat till baren och är rätt nöjda med kvällen.

 
Lördag morgon. Klockan är sex och bara jag är vaken. Jag har drömt så konstigt och är alldeles melankolisk och tveksam. Sen vaknar Myra och Tage. Myra klär på sig och Tage gosar med katterna. Som det brukar vara. I dag ligger det svenskt lördagsgodis från Kerstin och från skolan i Sverige och väntar på oss på bänken. Vi ska till Lomé i dag för i morgon ska vi hämta Simon på flygplatsen. Nu väntar två månader av besök i huset igen.

 
Själva har vi lite is i magen när det gäller biljetter hem. Vi hade ju tänkt åka med Libyens flygbolag som är både trevligt och billigt men deras flygplats är ju stängd. I april var det en vulkan som gjorde att vi fick tågluffa hem genom Europa en vecka senare än planerat. Nu kanske vi får luffa till Nigeria och flyga via Qatar för att få en billig resa. Det skiljer ju lätt tre tusen per biljett på en billig och en lite dyrare rutt och då blir det tjugoen tusen för oss. Och en spännande tur till Nigeria tackar man ju knappast nej till om man kan spara tjugoen tusen på den.

  


Även om vi inte får mycket nyheter alls så känns det tydligt att de Afrikanska nyheterna är närmast här. Vi är i Afrika och allt annat utanför är Europa och långt bort och rätt så ouppnåeligt och ointressant ur nyhetssynpunkt. Men när Afrikanska ledare störtas så diskuteras det hejvilt om det kommer att smitta vidare från det arabiska Afrika hit ner hit och vilka länder som i så fall kommer vara först ut. Först blir det Kamerun och sedan Senegal och sedan följer alla vi andra trodde Gilbert och Pascal i går. Det blev mycket diskussioner och sång och så lite dans. Juliens moppe hade fått elfel i Gbodjome så han kom aldrig. Det känns som om jag har elfel i hjärnan idag. Måste gå upp och serva den med lite frukost. Vitt bröd, thé och ananas (mangon är slut), och så kanske en liten bit morotskaka på det, jag gjorde två för säkerhets skull, ifall att den skulle vara god.

Trevlig lördag på dig!


Kommentarer
Postat av: Inger

Vad är det för fel med att flyga över etiopen? Lome´

Arlanda. Är det för enkelt?Eller är det priset?

Gör det enkelt för en gångs skull så ni har lite krafter kvar då ni kommer hem.Kramar till Er alla

2011-03-05 @ 09:36:43
Postat av: jenny

problemet inger är att hitta ENKELresor till vettiga priser. Det är inte många bolag som säljer det. Afriqyiah var ett av de få.

2011-03-05 @ 10:18:14
Postat av: kerstin

Hej.

Ska Simon stanna i två månader?

Susannemie hälsar att hon längtar tillbaka och att hon tyckte att det fungerade jättebra hos er.Hon är här och hälsar på mig över dagen.Har superfärska hälsningar till dig William från Fellingsbro folkhögskola ,var där i torsdags på studiebesök.

Kram Susannemie och Kerstin

2011-03-05 @ 17:25:49
Postat av: Pernilla Tyrfors

Hej Jenny!



Trevlig helg på er också. Det är inte utan att man blir sugen på morotskaka, undrar om det är samma recept vi har eller om du gör en togolesisk variant. Jag brukar göra glasyr av mjukost men det finns kanske inte där? Vi var ute och tog en promenad på Norasjön idag, sol och vårvärme på vägen ut till ön men iskalla vindar på tillbakavägen. Sen gick vi till Da Capo, sämre kan man ju ha det en lördag i Nora. Innan dess hade vi varit på bibblan och botaniserat. Tja, det var vår lördag i Nora. Snart melodifestival ""Andra chansen" på TV. Barnen tycker det är kul och vi sitter med och äter chips... Imorgon har visst miljöpartiet årsmöte, Sten ska dit. Vi har satt in lite "skolpengar" till de två barnen. Hoppas innerligt att de kan få det bättre. Ha det så gott där borta och Libyen... nej, det gör ni nog rätt i att undvika, samtidigt undrar jag hur det egentligen står till i Nigeria nuförtiden? Var det inte någon känd diktator där som härjade förr i tiden?

Hälsa till William och barnen!

2011-03-05 @ 19:36:11
Postat av: Inger

2011-03-05 @ 21:20:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0