När katten är borta...

Onsdag. Chefen är bortrest på konferens. Min man är i Holland. En utmärkt dag för att dansa som en råtta på bordet.


Vaknar för sent, väcker barnen för sent, gör kladdig gröt till frukost och lämnar för sent på dagis. Eldar precis innan jag åker och kommer trött och rökluktande till jobbet. Ägnar hela förmiddagen åt ett oinspirerande möte som fast vi inte får något gjort tar för lång tid så att jag kommer till för sent skivstångspasset på lunchen. Har såklart glömt gympaskorna och lunchlådan och det är jättelång kö när jag ska köpa lite bananer o bröd på Ali Baba…


Borde gått hem tidigt eftersom chefen är borta och de andra kollegorna antingen i Turkiet eller Glanshammar men glömmer bort tiden helt och hämtar Myra en timme för sent på dagis. Kommer hem till tre småkillar i ett kallt hus. Eldar någons gamla utrivna väggplank och får en spik i foten. Sätter på torktumlaren för att få lite värme i huset. Hittar en fågel i torktumlaren . Torr. Funderar på vem som lagt den där, katten eller barnen, om den åkt i tvättmaskinen också och var huvudet tagit vägen. Det är i alla fall mycket fjädrar i luddfiltret.


Jahapp. Man ska inte klaga. Spik i foten och spik i foten… Det var dan efter dan efter kladdkakans dag. Inte så mycket dansande på bordet. Men nu ska jag och barnen i alla fall baka sockriga sunkiga munkar till kvällsmat och sedan somna alla i stora sängen utan att duscha med varsin bra bok, socker i mungiporna och lampan tänd hela natten.

Donuts - munkar


Kommentarer
Postat av: William

Jag längtar hem!

2011-11-09 @ 22:01:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0