12 veckor, matkonto 1200kr :)

Måndag
Klockan 4.39 spräcks min trumhinna.
Åker till Apoteket. Handlar mjöl, mjölk och grädde för 44kr. Äter gamla kex och gammal sill. Mår illa. Troligen av trumhinnan och värktabletterna och inte av sillen.

Tisdag
Sover hela dagen. Gör våfflor åt barnen till mellis. Äter gammal fläskkotlett och sex olika överblivna pasta (bl.a. Räkpasta från Nepal) ihopblandat med gammal quinoa.

Köper glass av glassbilen. Helt ologiskt. Är inte alls sugen. Bara för att göra barnen glada. Helt utanför 100kr-regeln. Tok. Varför? Ångrar mig grymt. Nu kan vi ju inte säga att vi hållit oss till regeln. Eller så glömmer vi bort det. Förtränger och går vidare. Några små spökglassar påverkar ju inte rensningen nämnvärt.

Onsdag
Jobbar lite hemma. Klarar inte av ljud alls. Passar på att vara huslig och finnas här när barnen kommer hem för en gångs skull och bakar hastbullar till mellis. Går tio minuters promenad. Bara två värktabletter på hela dagen.

Gör en soppa på mungbönor till kvällen som faktiskt blir god. Mungbönorna är vansinnigt dryga. Veckans sista handling blir smör, popcorn, tre tomater och tre paket saffran.

Torsdag
Alltså. Man får handla mat för 100kr per vecka. Men man får handla fler höns som värper ägg. Hönsen är ju inte mat. Man får även byta bort grejer från källaren som man inte använder mot mat. Idag har jag bytt en mixer som var för svag för att köra kakaobönor i mot smör, olja och popcorn via Facebook. Denna kreativitet tyder nog på att det börjar bli lite tråkigt att göra mat nu efter elva veckor. Grunden i middagsmaten funkar ju, typ fisk och potatis. Men sen blir det lite trist när det inte finns något matfett att steka fisken i, inget att göra sås av och inga grönsaker att ha till. Idag tog vi de sista gröna bladen utifrån för den här säsongen. Det blir ingen stor sallad direkt. Mellis och frukost börjar också bli lite knepiga. Vad sägs om röda linser med äppelmos till frukost. Vi är inte riktigt där ännu men snart. Jag sitter i soffan. Brasan har falnat och två minsta har rullat ihop sig som två sniglar och sover på varsin sida om mig. När jag frågar dem om vi ska ha undantag för 100kr regeln över jul och vad de tycker är viktigt så säger de att det måste vara lugn och ro och alla ska vara snälla, det ska vara mintkyssar och massor av julpynt i hela huset. Det är allt. Mintkyssar ska vi väl få in i budgeten.
Fredag 
Jag har fått två stora påsar mandariner av mamma i krya på dig present. Bra. Alla barn får frukt med sig till skolan. Idag gör vi av med en påse gammal hjortfärs och sojafärs till kvällsmat. Och så har vi fredagsmys med en stor bunke popcorn igen tack vare mixerbytet.

Lördag
Till frukost tinar vi gamla korvbröd. Vi gör slut på smörgåsgurka, sista salladsbladen från landet och lemoncurd.
Nyponsoppa med gammal glass till lunch. Sen bakar vi inte lussebullar (som alla andra om man får tro Facebook) utan tinar gamla bullar ur frysen. De är asgoda. Till kvällsmat blir det omelett på gårdagens rester. Sen åker vi till ICA och handlar chips för tio kronor påsen. De pengarna snyltar vi på nästa veckas budget. 
Tolv veckor på 100kr genomförda (om man glömmer spökglassarna) och det har minskat rejält i kyl, frys och lådor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0