Mer jul med mindre medel

Måndag
Matvetesallad med korv och gröna ärtor. Glass med svarta vinbär och ljus.
Tisdag
Potatismos med spenat och gröna ärtor. Lussebullsbak. Vi har bytt till oss finmjölk från Anita mot några hästböcker så jag rör ned grädden i mjölken och gör feta fina lussebullar. Börjar laga chokladmaskinen för att kunna ta vara på kakaobönorna och göra julgodis. Ingen jul utan choklad!
Onsdag
Sex lussebullar fanns i en påse i morse. Sen var barnen hemma själva på eftermiddagen. De tog varsin lussebulle till mellis. Sen när jag kom hem var påsen tom. Man måste vara nobelpristagare för att få ihop det.

Förhandlar med mamma. Hon vill ha sin ved inplockad mot en julskinka. Klockrent. Ingen mer som behöver någon tjänst utförd innan jul?

Soppa till kvällsmat på köksgolvet. Det är mysigt att äta på köksgolvet. Och nära till disken.

Torsdag
En leverans av massa mandariner, non-stop, ost och mjölk mot två barnfilmer :)

Fredag
Lussebullsfrukost. Lukten är det bästa. Varm choklad. Nu är kakaon slut. 


I början av veckan var det nästan tomt i kylen. Sen kommer w hem med massa konstiga rester från jobbet i Borlänge. Och en fantastisk skåprensningspåse från familjen Ardeby. Den här skåprensardieten kommer aldrig ta slut!


Lördag
Till kvällen bakar vi ut den lilla pepparkaksdegen som låg i Ardebypåsen och äter pepparkakorna tillsammans med glögg från 2010, godis från mamma och en av de två apelsinerna. Den andra sätter vi nejlikor i och hänger i hallen.


Söndag
Havregrynsgröt med fetmjölk och äppelmos till tredjeadventsfrukost. Vi handlar mjöl, popcorn, mjölk och en burk créme fraiche. 18kr kvar den här veckan som går rakt ner i nästa veckas budget.

Börjar rensa ur kylskåpsdörren. Inte ketchup och majonnäs då utan slattar i gamla vinflaskor. Det är en tuff diet det här...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0