Välgödda

Julafton
Frukost hos Elin, en låda mandariner, två julmust och en påse bröd med hem. Lunch hos mamma, resterna från hela julbordet med hem. Gröt hos pappa, två chokladaskar i present. Det står två skåprensningspåsar innanför dörren när vi kommer hem på kvällen. 
Ture undrar om inte själva poängen med skåprensardieten gått förlorad i den här givmildheten. Det minskar ju inte i skåpen. Vi lever som kungar.

Det är fredag och vi stoppar massor av mat i frysen. Äter mandelmusslor med vispgrädde och hjortronsylt. Vi handlar en liter fil med pengarna från förra veckan. Den här veckan är fortfarande orörd. Präst och pest måste vara släkt säger Algot när han fryser ner osten, de låter så lika.

Lördag 4/1
Efter en välgödd vecka i Norrbotten nu åter på skåprensarmark. Hela familjen dödligt trötta på det här projektet. Av olika anledningar. Jag blir mest trött på att man inte kan köpa grönsaker. Vi äter minestronesoppa med extra bönor till lunch och restpizza till kvällsmat. Alla måste äta jalapenos på sin pizza. 16 veckor har vi hållit på med det här nu och vi har fortfarande gott om mat kvar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0